«Слава Україні!» звучить у Нанкіні

19.08.2014
«Слава Україні!» звучить у Нанкіні

Михайло Романчук (посередині) на п’єдесталі 400-метрівки кролем.

Три медалі за два перші дні змагань — такий доробок української збірної на II літніх Юнацьких олімпійських іграх, що тривають у китайському Нанкіні. Учора «золото» Україні приніс Павло Коростильов у кульовій стрільбі. 16-річний пістолетник зі Львівщини набрав у фіналі 203,4 бала, що на 0,6 більше від юнацького світового рекорду, який сам Павло і встановив цього року.

Днем раніше першим золотим медалістом України в Нанкіні став плавець Михайло Романчук, який виграв фінал 400-метрівки вільним стилем. Показавши результат 3:49.76, представник Рівненщини майже на 2 секунди випередив суперників із Сальвадору та Норвегії. «Це було круто! Надзвичайні емоції, які просто неможливо передати словами. Це неймовірно! Слава Україні!» — не стримував радості Мишко в коментарі прес-службі НОК України.

Також у неділю срібну нагороду здобув молодий київський дзюдоїст Богдан Ядов (вагова категорія до 66 кг), який свою єдину сутичку програв лише у фіналі — суперникові з Японії, призеру світової першості Абе Хіфумі.

ІІ Юнацька літня олімпіада триває в Нанкіні з 16 по 28 серпня. Свято молодості і спорту зібрало понад 3800 атлетів із більш як 200 країн світу. Старт Іграм у суботу дала яскрава церемонія відкриття, особливістю якої було те, що команди одразу розташовувалися на трибунах, а лише прапороносці проходили коло пошани стадіоном. Честь пронести стяг України отримала тхеквондистка Юлія Міюц. Із VIP-ложі за дійством спостерігали президент МОК Томас Бах, президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому МОК Сергій Бубка, член МОК Валерій Борзов, інші почесні члени олімпійської сім’ї.

Нагадаємо, Юнацькі олімпійські ігри — великий проект МОК, аналог Олімпіади для спортсменів віком 14-18 років. Перші такі змагання відбулися в Сінгапурі 2010 року. Тоді юні українці посіли четверте загальнокомандне місце з 33 медалями (9-9-15).