ХРОНІКА

08.08.2014

Шахи

Провальним вийшов для обох українських збірних п’ятий тур шахової Олімпіади. Як чоловіча, так і жіноча команди зазнали своїх перших поразок на турнірі, поступившись далеко не найсильнішим колективам.

Олімпіада (Норвегія, Тромсе). 5-й тур. Чоловіки. Україна — Узбекистан — 1,5:2,5 (Ельянов — перемога, Пономарьов — нічия, Іванчук, Коробов — поразки).

Лідери: Азербайджан, Сербія, Казахстан — 9… 28. Україна — 7…

Жінки. Україна — Сербія — 1:3 (А. Музичук, Жукова — нічиї, Ушеніна, М. Музичук — поразки).

Лідери: Китай, Угорщина, Росія — 10… 22. Україна — 7…

Теніс

Фьючерс у Астані (Казахстан, призовий фонд — 15 тисяч доларів). Чвертьфінал. Молчанов (Україна, 1) — Хачанов (Росія, 5) — 7:5, 6:4.

* * *

Сьогодні на офіційному сайті Жіночої тенісної асоціації завершується голосування щодо визначення переможниці в номінації «зірка місяця, що сходить». За цей титул разом з румункою Сімоною Халеп та японкою Курумі Нарою сперечалася й найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна, яка, нагадаємо, в липні виграла свій другий у кар’єрі турнір із серії WTA.

Футбол

Тернопільська «Нива», яка через фінансові проблеми не змогла зіграти два стартові поєдинки в новому чемпіонаті першої ліги, вчора таки розпочала підготовку до поєдинку третього туру. Повідомляється, що керівництво клубу знайшло ресурси для старту в першості. Відзначимо, що через відсутність належного фінансування не зіграла в поточному турнірі ще жодного матчу й чернівецька «Буковина».