Столиця мільйонерів

07.08.2014

Лондон виявився містом із найбільшою кількістю мільйонерів. Такими є результати дослідження консалтингової компанії New World Wealth, яка укладає такий рейтинг восьмий рік поспіль, повідомляє Бі-Бі-Сі. За даними компанії, понад 3% мешканців британської столиці володіють чистими активами на суму більше мільйона доларів. Експерти, що проводили дослідження, вважають: така ситуація зумовлена тим, що Лондон вважається міжнародним містом та головним європейським бізнес-центром, і саме тому сюди з’їжджаються заможні люди з усього світу.

Водночас столиця Великої Британії посідає лише третє місце в рейтингу міст із найбільшою кількістю мультимільйонерів — багатіїв, чиї активи оцінюють у щонайменше 10 мільйонів доларів. Першу та другу позицію тут обіймають Гонконг та Нью-Йорк.

Дослідники New World Wealth зазначають, що впродовж останніх десяти років 114 тисяч мільйонерів з усього світу переїхали з рідних країн саме до Великої Британії, переважно в Лондон. Ще приблизно 45 тисяч мільйонерів обрали Сінгапур, 42 тисячі —Сполучені Штати Америки.

Показово, що кількість доларових мільйонерів (тих, чиї статки можна підрахувати, бо ж багато хто зумисне переводить усі свої кошти на невідомі офшорні фірми) у Росії скоротилася за останній рік зі 180 тисяч до 82 тисяч. Із них 52 тисячі мешкають у Москві.

А серед країн світовим лідером за кількістю мільйонерів є США — їх там налічується 4 мільйони. Другу сходинку посідає комуністичний Китай, де «офіційних» мільйонерів експерти нарахували аж мільйон. На наступних позиціях у рейтингу розташувалися Велика Британія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Бразилія, Франція та Сінгапур.