Безцінне здоров’я

06.08.2014
Безцінне здоров’я

Чемпіонський «Феррарі» Шумахера. (з сайта f1zone.net.)

Уже більше семи місяців минуло з того часу, як німецький автогонщик Міхаель Шумахер зазнав важкої травми голови, проте звісток, що 44-річна легенда «Формули-1» поступово повертається до активного життя, на жаль, немає. Як свідчать знані нейрохірурги, котрим не раз доводилося стикатися з подібними випадками, Шумі на все життя може залишитися глибоким інвалідом. «Я б дуже хотів помилятися, але практично немає шансів, що такі травми можуть минути безслідно. Міхаель постійно буде потребувати допомоги інших людей», — заявив швейцарський лікар Еріх Рідерер.

Після того, як кілька місяців тому Шумахер вийшов із тривалої коми, його перевезли з клініки в Греноблі до сімейного помістя в Швейцарії, де, за повідомленнями окремих ЗМІ, дружина Міхаеля — Корінна — вже облаштувала медичний центр. Водночас житлову територію видозмінили таким чином, що в будинку зникли всі сходи та пороги — аби господар помешкання міг пересуватися на інвалідному візку. Щоправда, всі ці зміни спрямовані в майбутнє, адже наразі лікарі лише мріють про те, що «червоний барон» зможе сидіти у високотехнологічному електронному кріслі.

Поки ж німецький чемпіон потребує цілодобової підтримки, контактуючи з оточуючими за допомогою лише руху очей. Навколо нього постійно чаклують фізіотерапевти, які роблять масаж атрофованих кінцівок, дієтологи та неврологи, котрі намагаються зменшити залежність пацієнта від сторонніх осіб.

Без сумніву, такий спектр медичних послуг обходиться родині Шумахерів у чималу копійчину. Тож не дивно, що дружина Міхаеля почала розпродувати коштовні речі свого чоловіка. Нещодавно Корінна заявила про бажання продати особистий літак Шумі, а днями виставила на аукціонний продаж чемпіонський болід «Феррарі» F-2000, на якому її коханий виграв свій третій чемпіонський титул у «королівських» перегонах. Стартова ціна цієї історичної моделі — 1,5 мільйона доларів.