НОВИНИ ПЛЮС

01.08.2014

Для Нацгвардії закупили техніку... в Росії

Військова частина 3078 (центральна база забезпечення Національної гвардії) уклала угоду з ТОВ «Торговий дім «КамАЗ» на закупівлю автомобілів на 27,71 млн. грн. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель». Замовлено 29 автомобілів, із них 20 вахтових і 9 бортових. Отримати автомобілі військові повинні до кінця року. Технічна специфікація не уточнена, лише моделі автівок.

Закупівлю провели без відкритих торгів, iз посиланням на нагальну потребу забезпечення цими автомобілями Нацгвардії в умовах проведення часткової мобілізації. Торговий дім «КамАЗ» належить родині Затхей, власниками є Валентин, Тетяна та Маріанна Затхей, а також депутат Фастівської райради Михайло Затхей, обраний від Партії регіонів. Торговий дім «КамАЗ» входить до групи «КамАЗ» — найбільшої автомобільної корпорації РФ, що випускає вантажні автомобілі й двигуни, при цьому половина її акцій належить державній корпорації «Ростехнології».

Януковича ніхто не шукає

Колишній Президент України Віктор Янукович та його найближчі соратники — Азаров, Захарченко і Якименко — досі не оголошені в міжнародний розшук. Про це пише iнтернет-видання «Обозреватель» iз посиланням на свої джерела в робочому апараті Укрбюро Інтерполу в Україні. «Підтверджую: цих людей ми не шукаємо, не шукають їх і співробітники Генерального секретаріату Інтерполу. Причина одна — всі матеріали про оголошення Януковича, його старшого сина Олександра, колишнього Прем’єр-міністра країни Миколи Азарова, екс-голови МВС Віталія Захарченка та екс-очільника Служби безпеки Олександра Якименка в міжнародний розшук досі перебувають на розгляді в офісі з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу», — розповіло джерело.

Водночас правоохоронець, посилаючись на перевірену інформацію, повідомив про те, що станом на 29 липня в міжнародному розшуку знаходяться тільки український бізнесмен Сергій Курченко, колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, а також український бізнесмен і політик Сергій Арбузов. Джерело «Обозревателя» повідомило також, що матеріали з міжнародного розшуку на таких політиків і колишніх чиновників, як Пшонка, Кузьмін, Табачник, Клюєв, Богатирьова, Бойко, Колобов, Лукаш і Лавринович, досі не надійшли навіть в український Інтерпол, не кажучи вже про міжнародний.