ХРОНІКА

01.08.2014

Теніс

Турнір ITF (Бад-Заульгау, Німеччина; призовий фонд — 25 тисяч доларів). Жінки. Перший раунд. Заневська (Україна, 1) — Папаміхаїл (Греція) — 4:6, 6:1, 7:5.

Турнір ITF (Плзень, Чехія; призовий фонд — 25 тисяч доларів). Жінки. Перший раунд. Васильєва (Україна, 2) — Крамперова (Чехія) — 6:2, 6:4, Керкхове (Нідерланди, 6) — Позніхіренко (Україна) — 6:4, 7:6.

Хокей

Після того як у червні росіянин Андрій Назаров залишив «Донбас» і підписав контракт iз казахстанським «Барисом», певний час він залишався в статусі головного тренера національної збірної України. Проте у вівторок він звернувся до ФХУ з проханням про звільнення його із займаної посади. Очільник федерації Анатолій Брезвін заперечувати не став і в той же день задовольнив заяву спеціаліста, зазначивши, що співпрацю припинено за взаємною згодою сторін.

Футбол

Чергова спроба РФС узгодити з ФФУ позицію щодо участі п’яти кримських команд у другому дивізіоні російського футболу наштовхнулася на категоричну відмову української сторони. «Українські клуби, згідно зі статутом і регламентом УЄФА та ФІФА, вступати в інші асоціації не можуть. Крим є українською територією, а ці клуби залишаються українськими, входять до складу ФФУ», — так керівник департаменту інформації ФФУ Павло Терновий відповів на бажання росіян узгодити «гостре» питання.

* * *

За повідомленням сайта shahta.org, французький «Монако» хоче викупити у «Шахтаря» двох бразильців — Косту та Тейшейру, котрі більше не хочуть грати в українському чемпіонаті. За обох футболістів, котрі, нагадаємо, нещодавно повернулися в розташування клубу після самовільного демаршу, «монегаски» планують заплатити 65 млн. євро.

* * *

Український тренер Олександр Севидов планує звернутися до УЄФА зі скаргою на «Говерлу» через те, що клуб досі йому не виплатив заробітну плату за період його роботи на посту очільника закарпатців. Відтак ужгородцям загрожують санкції. Не виключено, що під питанням може опинитися й їхня участь в поточному чемпіонаті. Севидов узагалі дивується, як «Говерла» пройшла ліцензування ФФУ на поточний сезон, адже команди, що мають борги перед третіми особами, не мають права виходити на старт ПЛ.