Кращий після чемпіона

31.07.2014
Кращий після чемпіона

Володимир Кличко та Кубрат Пулєв. (з сайта klitschko-brothers.com.)

Як не намагався Володимир Кличко провести об’єднавчий бій задля здобуття пояса WBC, якого йому не вистачало для абсолютного чемпіонства, проте рішення керівництва боксерського світу було невблаганним. Спочатку Кличко-молодший має вирішити питання із захисту свого «колекційного зібрання» за чотирма престижними версіями WBA, IBF, WBO, IBO від зазіхань обов’язкового претендента — болгарина Кубрата Пулєва.

Слід визнати, що Володимир не надто волів зустрічатися з непереможним боксером (20 перемог), який до того ж за своїми габаритами практично не поступається українському супер-чемпіону. Утім категорично відмовлятися від зустрічі з потужним опонентом, в особі якого більшість експертів бачить серйозну для Володі загрозу, він не став.

Власне контракт на бій, який має відбутися 6 вересня в Гамбурзі, вже підписаний. А самі боксери почали підготовку до протистояння, за участь в якому українець отримає 4,3 мільйона євро, а банківський рахунок його суперника поповниться рекордними для нього 1,1 мільйоном.

Учора у Флориді Володимир Кличко провів відкрите тренування, яке, до слова, ледь не завершилося бійкою між ним та екс-чемпіоном за версією WBO Шенноном Бріггсом. До тренувального залу темношкірий американець прийшов в уніформі й вимагав від українця очної зустрічі «тут і негайно». Спочатку, кілька хвилин намотуючи кола навколо рингу, Бріггс, якого декілька років тому побив Кличко-старший, намагався спровокувати свого візаві на бій словами, коли ж план «А» не спрацював, Шеннон поліз у ближній бій, який, щоправда, вчасно зупинив один із представників команди українського боксера. Відзначимо, що це не перша спроба підстаркуватого 43-річнго Бріггса визвати на дуель Володимира. Перша власна піар-кампанія американця відбулася в квітні, коли він зірвав прес-конференцію за участю Кличка та Леапаї.

Водночас 33-річний болгарин Пулєв, на прізвисько «Кобра», поводиться значно дипломатичніше. Хоча на початку тижня таки зробив доволі гостру заяву, в якій передбачив свою перемогу над нашим чемпіоном. «Бокс — це вид спорту, в якому неможливо щось передбачити з вірогідністю на 100 відсотків. Тож шанси на перемогу — 50 на 50. Але я думаю, що бій буде цікавим, і я його виграю», — зауважив Кубрат.

Не відступаючи від свого дипломатичного стилю, Кличко традиційно «закидав» свого майбутнього візаві компліментами: «Пулєв має чудові «важковагові» характеристики — зріст, вагу, техніку. До того ж він неабияк мотивований здобути чемпіонський пояс. Він уже мав досвід успішних протистоянь з опонентами, які вищі за мене зростом. Власне він є найкращим боксером-важковаговиком... після чемпіона».

Підтримав нашого боксера і його менеджер Берндт Бенте, який визнав минулі здобутки болгарина як на любительському, так і профі-ринзі, й пообіцяв, що ніхто не збирається недооцінювати такого серйозного суперника.