Море для «короля»

31.07.2014
Море для «короля»

«Хайдук» дає Артему Мілевському шанс на «відродження». (УНІАН.)

З огляду на слабеньку фізичну форму та натужні спроби Артема Мілевського знайти собі новий клуб багато хто з футбольних експертів прогнозував екс-динамівцю швидке завершення професіональної кар’єри. Нагадаємо, що, перейшовши в минулому сезоні до «Газіантепспора», Міля достроково припинив співпрацю з аутсайдером турецького футболу й з початку 2014 року знаходився в пошуках нового клубу. Періодичні ж звістки про зацікавленість в його послугах не останніх клубів з Італії та Англії виглядали не більше, ніж самопіар. Більше на правду скидалися повідомлення про інтерес до українського «баламута» з боку македонського «Вардара» та угорського «Дьора». Утім, у підсумку, для продовження своєї кар’єри Артем обрав сонячну Хорватію, де підписав трудову угоду з «Хайдуком» зі Спліта, який у народі називають «майстри з моря». Відтак після більш ніж піврічного простою екс-динамівець та гравець збірної України знову має можливість заявити про себе. Хорватський агент Івіца Пірич каже, що у разі, якщо Мілевський заб’є м’яч у ворота загребського «Динамо», а його команда в цьому принциповому протистоянні здобуде перемогу, тоді Артем може стати «королем і цілий рік не грати».

Вочевидь після історій з регулярним порушенням режиму в «Динамо» на поціновувача вечірок та алкоголю — Мілевського — дивляться з певною іронією.

Утім, думається, все ж не для насмішок та гумору бронзовий призер останнього чемпіонату Хорватії підписував українського футболіста. У нинішньому сезоні «Спліт» виступає в кваліфікації Ліги Європи, й сьогодні «майстри з моря» проведуть перший поєдинок третього раунду відбору проти «Шахтаря» з Караганди. А одразу після повернення з Казахстану Мілевського офіційно представлять команді.

Водночас колишній одноклубник та друг Артема — Олександр Алієв близький до свого повернення в махачкалинський «Анжі», де він у минулому сезоні провів вісім матчів. Щоправда, після відставки з поста головного тренера команди Гаджи Гаджиєва український футболіст розірвав співпрацю з клубом. У міжсезоння Сашко намагався знайти іншу команду, проте, як повідомляють російські ЗМІ, учора Алієв повернувся до Махачкали задля проходження медогляду та підписання нового контракту.

Подейкують, що у заможному в недалекому минулому клубі, де, нагадаємо, під орудою знаного голландця Гуса Хіддінка грав зірковий Самуель Ето’О, міг опинитися ще один українець, проте в останній момент Микола Морозюк вирішив не залишати донецький «Металург».

Усерйоз розглядав можливість продовження кар’єри в Росії один із лідерів збірної України Руслан Ротань, який через конфлікт iз керівництвом «Дніпра» вирішив змінити клуб. Утім Руслановому переходу в «Рубін», де він успішно пройшов оглядини, завадила категорична позиція українського футбольного суспільства, яке критично сприйняло його вибір. Після такого різкого повороту дехто вирішив, що Ротань повернеться до Дніпропетровська, де екс-капітана неабияк чекають колишні одноклубники. Утім, як заявив генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко, Руслан не виходить на зв’язок, відтак не має бажання повертатися додому.

До речі, від подальшої співпраці з «Рубіном» відмовився й колишній гравець київського «Динамо» Роман Єременко, який, нагадаємо, має громадянство Фінляндії. Як повідомляють у казанському клубі, півзахисник проігнорував передсезонні збори й не прибув у розташування команди напередодні старту чемпіонату.

А ІНШІ ЯК?

«Південь» — для Криму

Одразу п’ять кримських команд — «Жемчужина» (Ялта), СК ЧФ (Севастополь), СКІФ (Сімферополь), «Ахтіар» (Севастополь) та «Океан» (Керч) можуть розпочати новий сезон у другому російському дивізіоні. Спеціально для цього Російський футбольний союз затримав старт в одній із підгруп чемпіонату — «Південь», де саме й планують виступати перелічені команди. Щоправда, РФС досі не включило ці клуби до складу учасників другого дивізіону, побоюючись жорстких санкцій з боку УЄФА та ФІФА. Нагадаємо, що вищі футбольні інстанції вже попереджали РФС про серйозні наслідки, якщо вони зроблять ці клуби своїми колективними членами.