Новий поворот

30.07.2014
Новий поворот

Кадр рекламного відеоролика з Девідом Духовни.

Іще недавно зірка серіалу «Цілком таємно» Девід Духовни пишався тим, що походить з України. Після Майдану та анексії Росією Криму, яка обурила увесь цивілізований світ, 53-річний актор написав у своєму «Твіттері»: «Я виріс, думаючи, що я росіянин, тільки для того, щоб нещодавно виявити — увесь цей час я був українцем. Ніколи не пізно змінюватися». Духовни завжди цікавився своїм походженням, але раніше був переконаний, що дідусь — росіянин, а бабуся — полячка, оскільки українські міста Київ та Львів, з яких вони емігрували до США, були під Росією та Польщею.

Але, зробивши світоглядний вибір, актор не встояв перед фінансовою спокусою. Днями Девід знявся у патріотичному... російському відеоролику. Починається це відео з того, що герой, який виріс в Америці, «часто замислюється над тим, як би все було», якби його батьківщиною була Росія. Девід уявляє себе космонавтом, хокеїстом, балетмейстером, полярником; горлає «вот новий поворот», трясучись із компанією чоловіків в «УАЗику» сибірськими просторами. А насамкінець читає ламаною російською віршика: «Я узнал, что у мєня єсть огромная родня. І тропінка, і лєсок, в полє — каждий колосок, рєчка, нєбо надо мною — ето всьо мойо, родноє!».

Завершується ролик трохи заздрісним: «Вам є чим пишатися!».

Відео стало надзвичайно популярним у російському інтернеті і справно виконує свою роль — укотре підняти патріотичний дух росіян на тлі загального осуду, з яким зіштовхнулася путінська Росія. Хоча насправді цей відеоролик — усього лише реклама пива. За зйомки в якій Духовни, зрозуміло, отримав вражаючий гонорар.