ХРОНІКА

30.07.2014

Футбол

Після тривалих вмовлянь та тиску з боку УЄФА останні з шести втікачів «Шахтаря» повернулися в розташування клубу. Про прибуття Дугласа Кости, Алекса Тейшейри та Дентіньйо в табір «гірників» на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив генеральний директор Сергій Палкін.

* * *

Після того як кілька днів тому голкіпер «Динамо» Максим Коваль загадково натякнув у соцмережі, що вже найближчим часом відправиться в оренду, футбольні ЗМІ активно почали обговорювати його переїзд до Росії. Існувала ймовірність переходу Коваля у московське «Торпедо», яке після тривалої перерви повернулося в еліту російського футболу. Утім, як повідомив спортивний директор «автозаводців» Борис Ігнатьєв, у клубу не знайшлося необхідної для придбання талановитого кіпера суми коштів.

Водночас згадується в пресі й московський «Спартак». Утім, за словами агента футболіста Дениса Галушка, ймовірність переходу Максима в російський клуб мала. «Скоріше за все він перейде в якусь українську команду, або ж залишиться в «Динамо», — заявив Галушко.

Водночас про можливість продовження кар’єри в російському чемпіонаті заявляє й екс-динамівець Олександр Алієв, який наразі перебуває в пошуках нового клубу.

Близьким до переходу в махачкалинський «Анжи» був захисник донецького «Металурга» та збірної України Микола Морозюк. Проте, як відзначив його агент Вадим Шаблій, сторонам не вдалося узгодити деякі нюанси, хоча сам футболіст підійшов російському клубу. Водночас сам Морозюк у інтерв’ю сайту sport.ua заявив, що своє майбутнє пов’язує лише з українським футболом і жодних трансферів узагалі не розглядав.

Теніс

Турнір ATP (Вашингтон, США; призовий фонд — 1,6 млн. доларів). Фінал кваліфікації. Марченко (Україна) — Копіл (Румунія, 5) — 6:7, 7:6, 6:4.

Перше коло. Джзарі (Туніс) — Стаховський (Україна) 7:6, 6:4. Матошевич (Австралія) — Марченко (Україна) — 7:5, 6:4.

* * *

Як інформує національна федерація тенісу, міжнародні інстанції до кінця року заборонили проведення в Україні всіх юніорських міжнародних змагань, що були заплановані раніше.

Бокс

Свій наступний, четвертий, бій на профіринзі чемпіон світу за версією WBO у напівлегкій вазі Василь Ломаченко може провести проти лідера рейтингу Всесвітньої боксерської організації тайця Чонтарламона Пірійяпіньйо (51 поєдинок за кар’єру — 50 перемог). Наразі сторони узгоджують деталі угоди.

Олімпізм

На II літніх юнацьких Олімпійських іграх, які 16—28 серпня прийматиме китайський Нанкін, візьмуть участь 58 українських спортсменів віком 14-18 років. Склад збірної був затверджений на вчорашньому виконкомі Національного олімпійського комітету України з урахуванням виконаних міжнародних кваліфікаційних вимог і за пропозиціями національних федерацій з видів спорту.

58 юних атлетів iз 20 регіонів України представлятимуть нашу країну в 22 iз 28 олімпійських видів спорту змагальної програми.

Зазначимо, що на І літніх юнацьких Олімпійських іграх, які відбувалися у Сінгапурі-2010, українці вибороли 35 нагород, 10 з яких золоті, 9 срібних та 16 бронзових, й посіли 3-тє загальнокомандне місце.