ХРОНІКА

29.07.2014

Баскетбол

Збірна України завершила виступ на міжнародному турнірі Pokal Adecco у Словенії без перемог. Підопічні Майка Фрателло грали без низки гравців основи (Кравцова, Глєбова, Забірченка, Стефанишина, Боломбоя) та поступилися командам Грузії — 62:70 (Джетер (14)), Канади — 75:80 ОТ (Джетер (16)), Словенії — 51:64 (Пустовий (10)).

У неділю команда прилетіла до Києва. 28—31 липня хлопці тренуватимуться на головній арені столичного Палацу спорту, після чого вирушать на збір до Литви. Нагадаємо, що «синьо-жовті» готуються до історичного для нашої збірної чемпіонату світу, який стартує в Іспанії 30 серпня.

Біатлон

Українські біатлоністи через відсутність фінансування можуть пропустити літній чемпіонат світу в Тюмені (21—24 серпня). Наразі, як каже президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, команда пройшла три збори за рахунок коштів ФБУ. «Гроші теоретично в Міністерстві [молоді і спорту] є, але казначейство не пропускає платежі, і гроші до міністерства не доходять. Якщо не дадуть, то постараємося назбирати щось своїми силами чи, може, нам компенсують щось за минулі місяці», — цитує Бринзака газета «Сєгодня».

Раніше стало відомо, що збірну України покинула 27-річна екс-росіянка Марія Панфілова, яка формально оголосила про припинення тренувань і спортивної кар’єри.

Легка атлетика

Героїнею чемпіонату України, що відбувся в Кіровограді, стала метальниця списа Ганна Гацько-Федусова. Атлетка із Запорізької області в четвертій спробі встановила новий національний рекорд — 67,29 м. Попереднє найкраще досягнення країни належало Вірі Ребрик із Криму — 66,86 м.

Подробиці чемпіонату України з легкої атлетики читайте в «УМ» завтра.

* * *

Кримські легкоатлети не зможуть виступити на чемпіонаті Росії-2014, який пройде в Казані. Про це повідомив президент ВФЛА Валентин Балахнічев. За його словами, «існуючі правила не дозволяють їм виступати тут, оскільки це може призвести до санкцій. У нас є комісія з адаптації спортсменів з Криму. Процес з українською федерацією йде, це діловий процес. Ми будемо прискорювати його, оскільки для нас це важливо».

* * *

Українка Альона Шамотіна стала чемпіонкою світу з легкої атлетики серед юніорів у метанні молота. На турнірі в місті Юджин (США) вона вже в першій спробі відправила снаряд на недосяжні для суперниць 65,44 м, а згодом лише зміцнила свою перевагу — 66,05.

Вільна боротьба

Повний комплект медалей завоювали українські борці-«вільники» на «Голден гран-прі» в Азербайджані. У ваговій категорії 125 кг Олександр Хоцяновський у чвертьфіналі виграв українське дербі в Алена Засєєва, а у фіналі здолав грузина Георгія Саканделідзе. Валерій Андрійцев (до 97 кг) обмежився «сріблом». Бронзову медаль у скарбницю команди поклав Василь Шуптар (до 61 кг). У командному заліку збірна України посіла третє місце.

Бокс

Представник Німеччини Робін Краснічі (42-4, 16 КО) відстояв титул інтернаціонального чемпіона за версією WBO та став володарем вакантного титулу континентального чемпіона за версією WBA у напівважкій вазі (до 79,4 кг). За рішенням суддів Краснічі здобув перемогу над українцем Олександром Черв’яком (14-4-1, 4 КО) — 117:111 (двічі) та 119:110.

Водне поло

Чоловіки. Чемпіонат Європи (Угорщина). Фінал. Угорщина — Сербія — 7:12.

За третє місце. Італія — Чорногорія — 11:9.