Досвід по-мадярськи

29.07.2014

Програвши в третьому турі німцям, юнацька збірна України віком гравців до 19 років не вийшла з групи і поїхала додому. Нагадаємо, раніше на турнірі в Угорщині «синьо-жовті» зіграли внічию з Сербією (1:1) та перемогли Болгарію (1:0). Ключовим виявився матч із сербськими ровесниками, які зрештою відстояли другу позицію в нашому квартеті та потрапили до півфіналу. Втім уже сам факт потрапляння до фінальної стадії Євро — тобто до числа восьми найкращих збірних континенту U-19 — багато чого вартий (нагадаємо, підопічні Олександра Петракова відібрали щасливу путівку до Дьйора в молодих англійців). А третє місце означає, що юнацька збірна України здобула право наступного року зіграти на чемпіонаті світу серед молоді до 20 років у Новій Зеландії.

«Досвід, отриманий на цьому турнірі, є дуже важливим для нас, — цитує ФФУ слова Петракова. — Рівень футболу на першості Європи і в нашому внутрішньому чемпіонаті просто непорівнянний. Організація турніру в Угорщині теж була на найвищому рівні. Тільки прикро, що зараз це все закінчилося. Звичайно, завдання-мінімум ми виконали, але, по правді сказати, хотілося більшого... Будемо готуватися й прогресувати далі».

ТАБЛО

Юнацький чемпіонат Європи (U-19, Угорщина). Група В. Сербія — Болгарія — 1:0, Німеччина — Україна — 2:0 (Зельке, 3, 66).

Україна: Сарнавський, Харатін, Соболь, Коваленко, Маркович, Бєсєдін (Яремчук, 75), Банасевич (Білоног, 82), Чумак, Танковський (Ткачук, 71), Бурда, Качараба.

Підсумкове становище: Німеччина — 7, Сербія — 5, Україна — 4, Болгарія — 0.

Підсумкове становище в групі А: Португалія — 9, Австрія — 6, Угорщина — 3, Ізраїль — 0.

Півфінали (28.07): Німеччина — Австрія, Португалія — Сербія.

* * *

Жінки. Юнацький чемпіонат Європи (U-19, Норвегія). Фінал. Іспанія — Нідерланди — 0:1.