Мерсі, Баку. Дубль другий

29.07.2014
Мерсі, Баку. Дубль другий

Еліна Світоліна з головним призом турніру в Баку. (з сайта Sapronov-tennis.org.)

19-річна українка Еліна Світоліна завоювала свій уже третій одиночний титул WTA. Причому «Кубок Баку» в столиці Азербайджану представниця Харкова виграє другий рік поспіль. Цього року на змаганні з призовим фондом 250 тисяч доларів Світоліна була посіяна під високим другим номером і по дорозі до трофею перемогла у чвертьфіналі Полін Парментьє із Франції — двічі по 6:4, 6:4, знану італійку Франческу Ск’явоне — 3:6, 6:1, 6:4, а у фіналі — Бояну Йовановськи з Сербії, яка тріумфувала на Baku Cup-2012 — 6:1, 7:6 (7:2).

За весь турнір Еліна програла тільки один сет — найвідомішій суперниці, Ск’явоне. У фінальному поєдинку харків’янка жодного разу не віддала власну подачу, відігравши всі три брекпойнти.

За примхою тенісної арифметики, у світовому рейтингу WTA наша прима втратила одну сходинку і тепер є 38-ю ракеткою світу. Катерина Козлова — 137-ма (-2), Анастасія Васильєва — 142-га (+2), Марина Заневська — 156-та (+7).

Минулий тиждень загалом був успішним для вітчизняного тенісу. Сергій Бубка, який відновлюється від страшної травми (падіння з балкону), здобув парний титул на турнірі серії «челленджер» в Астані з призовим фондом 125 тис. доларів. Разом зі швейцарцем Марко К’юдінеллі Бубка-молодший у фіналі здолав четверту «сіяну» пару Ті Чень/Лянь Чіхуань (Тайвань) — 6:3, 6:4. Для 27-річного донеччанина це сьомий парний титул у кар’єрі та вже третій — у нинішньому році.

Єлизавета Янчук на 10-тисячнику в сербському місті Палич виграла й одиночку, і дует, а Валерія Страхова — одиночний розряд турніру з призовими 10 тисячами доларів у Шарм-ель-Шейху (Єгипет).

Олександр Долгополов прозвітував у мікроблозі на сервісі Instagram: «Операція [на коліні] позаду! От і все зробили. Пройшло все успішно, відновлюємося. Дякую всім за підтримку. Скоро побачимося!»

Тиждень простою не завадив Догові піднятися на чотири щаблі в рейтингу АТР — тепер він на 17-й сходинці. Сергій Стаховський залишився на 79-й позиції, Ілля Марченко — 170-й (+8), а Денис Молчанов — 191-й (+6).

Наш дует Анастасія Васильєва/Марина Заневська (3) на турнірі в польському Соботі з призом 50 тис. доларів дійшов до фіналу, де в напруженій боротьбі поступився парі Крейчикова/Крунич (Чехія/Сербія, 4) — 6:3, 0:6, 6-10.