Із «монегасків» — у «королі»

16.07.2014
Із «монегасків» — у «королі»

Найрезультативніший футболіст бразильського «мундіалю» — колумбієць Хамес Родрігес (у центрі). (з сайта ФІФА.)

Після завершення в Бразилії найбільшої за останнє чотириріччя футбольної «виставки-ярмарку» співпраця футбольних агентів та керівників топових клубів перейшла в практичну площину, де вирішуються деталі контрактів та суми відступних за футболістів, які залишили після себе на «мундіалі» найяскравіший слід.

Без сумніву, найактивніше «полювання» було влаштоване на головного бомбардира ЧС — колумбійця Хамеса Родрігеса, який приїхав на «мундіаль» гравцем «Монако». Сумніватися, що після шести забитих м’ячів у Південній Америці він змінить французький чемпіонат на більш рейтинговий, не випадало. Зрештою, як повідомляють західні ЗМІ, вже найближчим часом Родрігес підпише контракт із мадридським «Реалом». Прикметно, що «королівський» клуб не відлякала чимала трансферна ціна футболіста, яка, за різними даними, складала від 80 до 115 мільйонів євро. Утім, як свідчить провідне іспанське видання АS, мадридці заплатять «монегаскам» 70 «лимонів» і на додачу віддадуть до «Монако» бразильця Каземіро. Що ж до деталей контракту 22-річного колумбійця, то, за непідтвердженими даними, у «Реалі», де, нагадаємо, виступають двоє найдорожчих футболістів сучасності — Гарет Бейл та Кріштіано Роналдо, — його річна зарплатня становитиме близько семи мільйонів євро.

Купуючи ще одного футболіста півзахисної ланки, «реалісти» намагаються «розчистити» під Родрігеса центральну частину поля. Відтак мадридський суперклуб виставив на продаж аргентинського вінгера Анхеля Ді Марію, який також із найкращого боку зарекомендував себе на чемпіонаті світу.

Планувалося, що «Реал» продасть новоспеченого віце-чемпіона світу за 60 млн. євро до «ПСЖ», утім сам футболіст заявив, що хоче пограти в англійській прем’єр-лізі. Натомість бразилець Давід Луїс вирішив навпаки, й лондонський «Челсі» змінив на паризький клуб. Цікаво, що цей трансфер відбувся ще до старту світової першості, а його сума склала близько 50 млн. євро. Домовлялися б команди після завершення «мундіалю», — думається, «ПСЖ» міг серйозно збити ціну на бразильця, який відверто слабо провів домашній турнір.

А от «Барселоні», яка по ходу турніру почала домовлятися з «Ліверпулем» про придбання Луїса Суареса, вочевидь кілька мільйонів удалося зекономити. Адже після того, як уругваєць отримав чотиримісячну дискваліфікацію за укус італійця К’єлліні, без сумніву, ставка мерсісайдців дещо впала. У підсумку сторони зійшлися на сумі в 88 млн. євро. Відзначимо, що каталонцям довелося відкласти презентацію кусючого футболіста, адже, окрім тотальної заборони на участь у футбольних поєдинках, ФІФА взагалі закрила Суаресу шлях на стадіони. До слова, в особистому контракті Луїса передбачений мільйонний штраф за ймовірне кусання суперників.