НОВИНИ ПЛЮС

10.07.2014

Заступником голови «Нафтогазу» може стати син Вітренко

Радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко претендує на посаду заступника голови правління «Нафтогазу України». Таку інформацію публікує урядовий уповноважений з боротьби з корупцією Тетяна Чорновол на своїй сторінці у Фейсбуку. Чорновол наголошує, що за своїми повноваженнями вона не подає претендентів на посади і не голосує за їх призначення, проте має право дорадчого голосу при обговоренні кандидатури і може висловити заперечення за наявності доведених фактів корупційності. Син лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко Юрій обіймає посаду радника у «Нафтогазі» з квітня цього року.

Порошенко підписав антисепаратистський закон

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму». Згідно із законом, фінансування дій, вчинених iз метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, карається позбавленням волі на термін від 3 до 5 років iз позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до двох років та з конфіскацією майна. Фінансування дій, вчинених iз метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, карається позбавленням волі на термін від 5 до 7 років iз позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до двох років та з конфіскацією майна.

З Microsoft — у заступники голови АП

Генерального директора представництва «Microsoft Україна» Дмитра Шимківа можуть призначити заступником глави адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ, пише «Дзеркало тижня». Видання повідомляє, що за непідтвердженою інформацією, Шимківу на новій посаді вже дали завдання — виписати структуру адміністрації глави держави як максимально ефективну і працездатну. Повноваження Шимківа будуть схожі з повноваженнями заступника глави АП часів Януковича Ірини Акімової. Проте в його компетенції будуть не лише економічні реформи, як у Акімової, а й ширше коло питань.