Добра воля й жіноча доля

10.07.2014
Добра воля й жіноча доля

Емма Уотсон.

Зірка «поттеріани» Емма Уотсон відтепер виконує ще й важливу благодійно-дипломатичну місію. Днями 24-річна актриса приєдналася до когорти послів доброї волі Організації Об’єднаних Націй. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, «Герміона» працюватиме в структурі «ООН-жінки», яка займається питаннями гендерної рівності.

«Ми щасливі, що Емма приєдналася до нашої команди. Це велика честь — працювати разом з актрисою, яка, на нашу думку, втілює всі цінності нашої організації», — розсипалася в компліментах неофітці заступник виконавчого директора організації Фумзіле Мламбо-Нгука.

Сама Уотсон також висловила задоволення своєю новою роллю й пообіцяла зробити для розширення прав і можливостей жінок в усьому світі все від неї залежне. Боротьба за гендерну рівність для Емми не нова — вона вже давно займається просуванням освіти для жінок у країнах третього світу та є активісткою організації HeForShe, яка закликає чоловіків виступати проти гендерної нерівності.

Інститут послів доброї волі ООН існує з 1954 року. Послами обирають відомих людей, які отримують за цю діяльність символічну зарплату — 1 долар на рік.