Дорогу юніору-чемпіону!

04.07.2014
Дорогу юніору-чемпіону!

Роджер Федерер. (з сайта АТР.)

Без сумніву, на пік своєї кар’єри шотландець Енді Маррей вийшов у 2012 році, коли здобув «золото» домашньої Олімпіади та виграв перший у кар’єрі турнір «Великого шолома» — «Ю-Ес оупен», піднявшись після цього на другу сходинку в рейтингу тенісистів-професіоналів. Через рік на хвилі успіху Маррею вдалося ще раз вписати своє прізвище в історію «Гранд шоломiв», підкоривши легендарний Уїмблдон.

Вочевидь британські шанувальники тенісу очікували повторення минулорічної феєрії від свого співвітчизника й на нинішньому Уїмблдоні, проте вперше за шість років Маррей не спромігся пробитися до півфіналу трав’яного «шолома».

У чвертьфіналі практично без бою Енді, третій номер посіву, поступився талановитому болгарину, тріумфатору юніорського Уїмблдону-2008 — болгарину Григору Дімітрову (11) — 1:6, 6:7 (4:7), 2:6. «Дуже радий, що переміг у трьох сетах і зберіг сили для півфіналу», — болгарський тенісист не приховував, що перемога над Марреєм йому дісталася дуже легко. Натомість його наступному опонентові — першій ракетці турніру, сербу Новаку Джоковичу довелося провести тенісний марафон, аби здолати хорвата Маріна Чиліча (26) — 6:1, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2.

Не без проблем пробився до півфіналу й семиразовий переможець Уїмблдону, четверта ракетка турніру, Роджер Федерер. У швейцарському дербі він здолав свого співвітчизника Станісласа Ваврінку (5) — 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4. «Зізнаюсь, що дуже важко грати проти своїх друзів. Звісно, мені подобається перемагати, але я не люблю перемагати Стена», — останнім часом легендарний Федерер став надто сентиментальним.

Суперником же Роджера в матчі, де розігруватиметься путівка до фіналу Уїмблдону, буде канадець Мілош Раонич (8), котрий уперше в своїй кар’єрі вийшов до півфіналу турніру «Гранд слема». Встановлюючи новий кар’єрний рекорд, представник Канади обіграв головну сенсацію змагань — 19-річного дебютанта Ніка Кіргіоса (6:7 (4:7), 6:2, 6:4, 7:6 (7:4)), який у 1/8 фіналу зупинив першу ракетку планети Рафаеля Надаля.

Цікаво, що й у жіночому півфіналі зіграє представниця Країни кленового листка. Єжені Бушар (13), «розібравшись» з німкенею Ангелік Кербер (9), вийшла на третю сіяну, румунку Сімону Халеп, яка розбила фіналістку минулорічного Уїмблдону Сабін Лисицьки (19) з Німеччини — 6:4, 6:0.

Відзначимо, що своє життя в передмісті Лондона продовжує й перша ракетка України Еліна Світоліна, яка в парі з румуном Флоріном Мергя пробилася до третього раунду міксту. У поєдинку другого кола вони здолали бразильця Андре Са та чешку Ренату Воракову — 6:4, 6:4.