Модний хакер

02.07.2014
Модний хакер

Джуліан Ассанж.

Уже більше двох років австралійський журналіст і хакер, засновник скандального сайту «Вікілікс» Джуліан Ассанж безвилазно сидить у будівлі посольства Еквадору в Лондоні. Нагадаємо, ця південноамериканська держава надала австралійцю притулок після того, як у Швеції його засудили за зґвалтування. Сам Ассанж називає це звинувачення безпідставним, а судовий процес — заангажованим, не сумніваючись, що Швеція негайно видасть його США (а саме Вашингтону хакер дошкулив найбільше, публікуючи секретне листування американських дипломатів із Держдепом та інші важливі документи під грифом «цілком таємно»). Але, так чи інакше, вийти за межі посольства не може, адже тоді його негайно заарештує поліція, що постійно чергує навколо дипустанови.

Зрозуміло, що постійно сидіти в чотирьох стінах 42-річному чоловіку дуже нудно. Тож на пропозицію спробувати себе в ролі моделі і взяти участь у Лондонському тижні моди Ассанж із радістю відповів згодою. Тим паче, зріст (188 см) та параметри стрункого блондина цілком відповідають модельним стандартам.

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», «розважити» Джуліана таким чином вирішив син відомої британської дизайнерки Вів’єн Вествуд. Бен Вествуд також модельєр і, за його словами, створюючи свою нову колекцію, надихався образом Клінта Іствуда у «спагеті-вестернах» та постаттю Ассанжа. «Джуліан провів у посольстві два роки, і важливо, щоби він не канув у безвість», — вважає Вествуд.

Оскільки залишити стіни посольства Еквадору Ассанж не може, дизайнер, подіум, одяг, телекамери та глядачі приїдуть до нього. Окрім засновника «Вікілікс», в показі візьмуть участь іще шестеро моделей. А в першому ряду, серед інших гостей, сидітиме адвокат Джуліана Амаль Аламуддін та її наречений, «оскароносець» Джордж Клуні. Показ відбудеться у вересні.