«Гризун» поза грою

02.07.2014
«Гризун» поза грою

Пам’ятне фото із «гризуном»-Суаресом.

Уругвайський форвард Луїс Суарес не брав участі у поєдинку 1/8 фіналу проти колумбійців і має пропустити загалом дев’ять матчів національної збірної. На поле у складі «Ліверпуля» він не вийде аж до листопада, адже усунутий на чотири місяці від будь-якої футбольної діяльності. Упродовж цього терміну Суарес не має права також відвідувати стадіони як глядач. А грошовий штраф, накладений на Луїса, становить аж 100 тисяч швейцарських франків.

Таким суворим рішенням ФІФА покарала Суареса за витівку в матчі групового турніру проти збірної Італії, коли провідний нападник уругвайців укусив за плече захисника Джорджо К’єлліні.

«Варто зазначити, інцидент між Суаресом і К’єлліні стався в той момент, коли обидва гравці не перебували близько від м’яча, що є обтяжливою обставиною та умисним невмотивованим вчинком», — ідеться в офіційному документі ФІФА.

Раніше повідомлялося, що укус Суаресом гравця команди суперників був уже третім таким порушенням із його боку — після нападів на Отмана Баккала в Нідерландах та Браніслава Івановича — в Англії. Однак, повідомляє газета «Дейлі стар», під час розслідування укусу на ЧС-2014 ФІФА отримала інформацію ще про п’ять випадків подібної поведінки Луїса. Вони нібито мали місце бути до переїзду Суареса в Європу, коли він виступав в Уругваї. Щоправда, доказів цього не знайшли.

Варто зазначити, що «гризун» Суарес, попри провал його особисто та збірної Уругваю, став дуже популярним антигероєм «мундіалю». На вулицях бразильських міст з’явилися сіті-лайти з вищиреним Луїсом, і вболівальники залюбки фотографуються біля цих постерів, вставляючи свої плечі в зуби уругвайцеві. А в інтернеті став популярним свіжоспечений мультфільм, у якому Луїс, підбурюваний маленьким червоним дияволом, кусає своїх суперників, як граф Дракула. Музичним тлом кліпу є відома «вампірська» пісня Майкла Джексона Beat It. Коли збірна Уругваю повернулася додому, вболівальники зустрічали її в масках форварда-гризуна.

Англійські ЗМІ пишуть, що штрафні санкції ФІФА не поширюються на трансферну активність Суареса, і протягом чотирьох наступних місяців поза футболом він може перейти до «Барселони», яка хоче бачити неврівноваженого, але дуже талановитого форварда у своїх лавах.

У спеціальній заяві Суарес зазначив, що дуже шкодує за скоєне і просить вибачення у Джорджо К’єлліні, обіцяючи більше ніколи так не робити. Італієць вибачення вже прийняв і попросив ФІФА полегшити штрафні санкції проти свого кривдника.

А ТИМ ЧАСОМ...

 

На одного з уболівальників, який підтримував збірну Англії під час матчу групового раунду проти Уругваю на стадіоні в Сан-Паулу, напав інший шанувальник «левів» і… відкусив жертві половину вуха. Як повідомляє газета «Гардіан», ім’я нападника швидко встановили. Правоохоронні органи були готові затримати його під час матчу Англія — Коста-Ріка, проте не змогли відшукати на стадіоні.