ХРОНІКА

27.06.2014

Теніс

Олександр Долгополов слідом за Сергієм Стаховським вийшов до третього кола Уїмблдонського турніру. Позавчора ввечері українець, сіяний під 21-м номером, переміг Бенджаміна Беккера з Німеччини — 6:7 (4:7), 7:6, 6:3, 6:4. Наступним суперником Олександра стане болгарин Григор Димитров (11).

Леся Цуренко свій матч другого раунду проти румунки Сімони Халеп (3) проводила вчора ввечері.

Із сіяних гравців у середу вилетіли: іспанець Феррер (7) — програв у п’яти сетах росіянину Кузнєцову; росіянин Южний (17); білоруска Азаренко (8) — програла сербці Йовановськи; італійка Пенетта (12), росіянка Весніна (32),

Тим часом у Лондоні почалися змагання в парних розрядах. Українці зіграли невдало: Стаховський/Едмунд (Україна/В. Британія) — Баутіста/Сійслінг (Іспанія/Голландія) — 6:4, 4:6, 4:6, 4:6; Калашникова/Савчук (Грузія/Україна) — С./В. Уїльямс (США, 8) — 7:5, 1:6, 4:6; Барруа/Фьогеле (Німеччина/Швейцарія) — Світоліна/Бурячок (Україна) — 6:0, 6:3.

Баскетбол

Українські клуби не будуть представлені в баскетбольному Єврокубку сезону-2014/15. Також чемпіон України «Будівельник» не заявився до Євроліги. Отже, єдиний чоловічий єврокубковий турнір, куди Україна ще може отримати перепустку, — це «Єврочеллендж».

* * *

Жінки. Відбірковий турнір чемпіонату Європи-2015. Група D. 6-й тур. Чорногорія — Україна — 76:70 (19:17, 12:19, 22:15, 23:19; Перованович (25) — Мірчева, Ягупова (по 20)), Фінляндія — Німеччина — 63:51.

Підсумкове становище: Чорногорія, Україна — 5 перемог/1 поразка, Фінляндія, німеччина — 1/5.

В останньому матчі в Цетіньє українки й чорногорки розігрували першу позицію в групі, і господарки взяли гору та піднялися вище за рахунок кращої різниці очок у двох очних поєдинках. Утім команда Вадима Чечуро не має підстав для смутку, адже й другого місця цілком вистачило для потрапляння у фінальну частину ЧЄ-2015, який пройде в Румунії та Угорщині.

* * *

Головний тренер чоловічої збірної України Майк Фрателло оголосив список 24 кандидатів до національної команди. В переліку баскетболістів, викликаних на перший навчально-тренувальний збір, є всі учасники історичного для України Євробаскету-2013, де наші посіли шосте місце. Свій другий шанс мають і гравці, котрі були в таборі збірної торік, однак не потрапили до основного складу. Крім того, в списку є четверо потенційних новачків «синьо-жовтої» дружини. Олексій Лень і Святослав Михайлюк раніше грали за юнацькі збірні України, натомість Остап Чолій та Хоель Боломбой народилися в Україні (відповідно, в Калуші й Донецьку) і нині грають за американські студентські команди.

До 20 серпня список можна змінювати. ЧС-2014 стартує в Іспанії 30 серпня.

Футбол

Контрольнйи матч. «Шахтар» — «Шкендербеу» (Албанія) — 3:0 (Гладкий, Кривцов, Тайсон).

* * *

Чеський півзахисник Томас Гюбшман оголосив, що в літнє міжсезоння залишить донецький «Шахтар» і позавчорашній спаринг зі «Шкендербеу» був для нього останнім матчем у футболці «гірників».

Бразильський захисник «Чорноморця» Лео Матос продовжить кар’єру в «Дніпрі».

Пітерський «Зеніт» і «Бенфіка» досягли домовленості про переїзд до Росії захисника збірної Аргентини Есекіеля Гарая. Його контракт із «Зенітом» розраховано на 5 років.

* * *

На засіданні комітету ФФУ з атестації клубів затверджено факт об’єднання двох клубів першої ліги. Команди з Кіровоградщини «Украгроком» (Головківка) і ПФК «Олександрія» реорганізовані в один клуб, який виступатиме під назвою ФК «Олександрія».

Хокей

Празький «Лев» не візьме участі в найближчому чемпіонаті КХЛ через проблеми з фінансуванням. Цей клуб було засновано в 2012 році за підтримки російського капіталу, а в минулому сезоні він виграв срібні медалі КХЛ, поступившись у фіналі Кубка Гагаріна магнітогорському «Металургу».

Пляжний волейбол

По дві чоловічі та жіночі збірні України з пляжного волейболу здобули путівки до ІІІ етапу відбору на Олімпійські ігри-2016. Сергій Попов/Ілля Ковальов, Ярослав Гордєєв/Владислав Ємельянчик, Діана Муленко/Інна Махно та Дарина Удовенко/ Єлизавета Суліма виграли всі матчі у своїх групах на І етапі Континентального кубка в Баку, що забезпечило пряму путівку в ІІІ етап КК, який відбудеться в 2015 році.

Шахи

У 6-му турі Гран-прі ФІДЕ в грузинській Лапоті Ганна Музичук перемогла чорними Белу Хотенашвілі з Грузії та з 4 очками піднялася на третє місце, яке ділить із китаянкою Цзюй Веньцзюнь. А лідирує інша представниця КНР Хоу Іфань — 5,5 пункта. Попереду ще п’ять турів.