НОВИНИ ПЛЮС

26.06.2014

Мовне питання

Президент Петро Порошенко вкотре наголосив, що єдиною державною мовою залишається українська. Про це він сказав учора під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади. «Єдиною державною, конституційною мовою України була, є і буде українська мова», — заявив Президент. При цьому, за його словами, децентралізація влади буде стосуватися як мовної, так і культурної сфер: «Місцеві громади матимуть повне право використовувати всі інші, в тому числі російську мову, нарівні з українською».

Реформа Конституції

Петро Порошенко повідомив, що проект змін до Конституції країни з децентралізації влади буде внесено до Верховної Ради у четвер, 26 червня, і паралельно з цим направлено для висновків до Венеціанської комісії.

Підтримка мобілізованих

Президент підписав закон про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей. Згідно з документом, час проходження служби військовиками та мобілізованими зараховуватиметься до вислуги років, стажу роботи, а також держслужби на пільгових умовах.