ХРОНІКА

26.06.2014

Футбол

Знаменитий у минулому французький футболіст Зінедін Зідан призначений головним тренером клубу «Кастілья» — молодіжної команди мадридського «Реалу».

Володар «Золотого м’яча»-1998 працює в структурі «галактікос» із 2010 року. У минулому сезоні він асистував наставникові першої команди Карло Анчелотті, а цього літа відмовився очолити інший свій колишній клуб — «Бордо». За «Реал» на позиції півзахисника Зізу виступав у 2001-2006 роках. Зараз йому 42. У «Кастільї» грає 19-річний син Зідана Енцо, а ще троє синів — в інших юнацьких командах системи «вершкових»: Лука — 1998 р.н., Тео — 2002, Еліас — 2005.

* * *

Воротар збірної Чилі Клаудіо Браво підписав 4-річний контракт із «Барселоною».

* * *

Донецький «Шахтар» готовий продати аргентинського нападника Факундо Феррейру за наявності пропозиції у 8 млн. євро. Раніше у послугах форварда був зацікавлений «Торино».

Ще одним гравцем, який у літнє міжсезоння хоче піти з «Шахтаря», є бразильський хавбек Велінгтон Нем. Найближчим часом він мусить приєднається до «гірників» на зборах в Австрії, однак намагається переконати керівництво донеччан відпустити його на батьківщину у «Флуміненсе» в річну оренду.

* * *

Окрім Хосе Соси, в розташування «Металіста» не хоче повертатися з відпустки ще один аргентинський півзахисник — Алехандро Гомес. Він прагне продовжити кар’єру в Італії.

* * *

Спаринг. «Металург» (Д) — «Газовик» (Оренбург, Росія) — 0:3.

Баскетбол

Найвідоміший у світі баскетболіст, форвард «Маямі хіт» Леброн Джеймс, скористався опцією в контракті і став необмежено вільним агентом. Угода із флоридцями була розрахована до кінця сезону 2015/16, однак передбачалася можливість розірвання контракту Джейсом як чотириразовим найціннішим гравцем ліги. Не виключено, Леброн залишиться у Флориді на поліпшених фінансових умовах. Згідно з чинною угодою, в наступному сезоні Джеймс мав би заробити в «Хіт» $20,59 млн., а ще через рік — $22,11 млн.

Спортивне орієнтування

На чемпіонаті Європи зі спортивного орієнтування серед дорослих та юніорів (рогейн, ІІ ранг) збірна України посіла четверте місце в загальному заліку. Змагання в естонській Ораві принесли 29 українцям три золоті та дві срібні медалі. Всього в турнірі взяли участь понад 600 спортсменів із 15 країн.

Шахи

У 5-му турі Гран-прі ФІДЕ в Грузії Ганна Музичук перемогла Нафісу Мумінову з Убекистану і з 3 очками вийшла на п’яте місце. Лідирує китаянка Хоу Іфан — 4,5 пункта.