Лесине відродження, Стахів «дубль»

26.06.2014

Після раннього вильоту з Уїмблдону першої ракетки України Еліни Світоліної в основній сітці жіночого турніру залишилася одна наша співвітчизниця — Леся Цуренко. Останнім часом киянка демонструвала далеко не найкращий свій теніс, через що втратила не тільки статус лідерки вітчизняного рейтингу, а й відкотилася далеко за межі першої сотні рейтингу WTA. Наразі вона 170-та у світі й восьма в Україні.

Утім, заявляє Леся, невдала смуга вже позаду. Свої слова про «відродження» Цуренко підтверджує грою на трав’яних кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету. Успішно подолавши кваліфікаційний бар’єр, киянка продовжила перемагати вже в основному розіграші. В першому колі їй протистояла тенісистка, яка мала відчутно вищий рейтинговий номер. Діна Пфіценмайєр — 116-та ракетка світу — практично нічого не змогла протиставити Цуренко — 6:3, 6:0 на користь нашої співвітчизниці. За словами Лесі, поєдинок із німкенею нагадав два попередні двобої, проведені в кваліфікації, коли її суперниці, програвши перший сет, взагалі припиняли опір.

Наступна опонентка Цуренко на Уїмблдоні — майстровита румунка Сімона Халеп. Фіналістка «Ролан Гарроса»-2014 посіяна в Лондоні під високим третім номером. Тож, без сумніву, на українку чекає важкий іспит.

Непростий опонент дістався у другому раунді й нашому Сергію Стаховському. У першому поєдинку третього ігрового дня на корті №12 киянин учора зустрічався з півфіналістом цьогорічного відкритого чемпіонату Франції латвійцем Ернестом Гулбісом, який посіяний у Лондоні під 12-м номером. «Кілер зірок», як назвали Стаха після минулорічної перемоги на Уїмблдоні над Роджером Федерером, знову здобув переконливу перемогу — 6:4, 6:3, 7:6 (7:5). Нагадаємо, торік Сергій після виграшу у Федерера також дійшов третього кола, де й зупинився.

21-й номер посіву Олександр Долгополов учора надвечір проводив дуже складний поєдинок із німцем Бенджаміном Беккером. Напередодні Сашко попереджав, що через травму не зможе демонструвати повноцінний теніс. Станом на 17:30 рахунок виграних сетів був 2:1 на користь українця (6:7, 7:6, 6:3)...

Напередодні з сіяних вилетіли іспанець Гарсія Лопес (28) і росіянин Турсунов (32), сербка Янкович (7), італійки Еррані (14) і Вінчі (21), росіянки Павлюченкова (26) й Кузнєцова (28).