Стриманий песимізм

25.06.2014
Стриманий песимізм

Олександр Долгополов.

Другим українцем, після Сергія Стаховського, який подолав стартовий раунд Уїмблдону-2014, став Олександр Долгополов. Суперником найкращого тенісиста України — і 21-го номера посіву у Всеанглійському клубі лаун-тенісу й крикету — позавчора ввечері був володар потужної подачі з Австралії Самуель Грот. Попри відчутну різницю в рейтингу, що складає більше ста позицій, боротьба вийшла напрочуд напруженою. І хоча для визначення переможця знадобилася мінімальна кількість партій, два з трьох сетів завершувалися тай-брейками — 7:5, 7:6 (7:2), 7:6 (7:5).

Власне, саме завдяки своїй гарматній подачі Гроту вдавалося набирати очки передусім. Водночас за весь матч австралієць не зробив жодного брейку. Тоді як нашому тенісистові одного разу таки вдалося виграти гейм на подачі суперника, що, зрештою, й дозволило Сашкові мінімально виграти перший сет.

Як зазначив після матчу Дог, важкий поєдинок із Гротом став наслідком травми, яка не дозволила українцеві реалізувати свій потенціал на повну потужність. Схоже, заважатимуть йому проблеми зі здоров’ям і в наступному раунді. «Ризикувати здоров’ям не можна. Буду намагатися не поглиблювати травму. Загалом, у мене немає великих очікувань від цього турніру», — розповів Долгополов про свої подальші перспективи на турнірі в коментарі Українському тенісному порталу.

Трав’яний Уїмблдон, як і ґрунтовий «Ролан Гаррос», навряд чи можна назвати улюбленими турнірами першої ракетки України. За всі роки своїх виступів у Парижі та передмісті Лондона киянину жодного разу не вдавалося проходити далі третього раунду. Найкраще досягнення Сашка на Уїмблдоні датоване минулим роком, коли в 1/16 фіналу він поступився титулованому Давіду Ферреру.

Утім, як кажуть самі тенісисти, далі найближчого наступного раунду вони не заглядають. Наразі Долгополов зосереджений на персоні німця Бенджаміна Беккера, з яким нашому співвітчизникові належить зустрітися на другому етапі.

Цікаво, що й цього разу українець та іспанець знаходяться в суміжній частині турнірної сітки. У разі успішного подолання перших раундів обома спортсменами їхнє рандеву може відбутися в четвертому колі.

Четверта — й остання — з наших представників в основній сітці Уїмблдона-2014, Леся Цуренко, вийшла на корт учора ввечері. А з результатів понеділка варто виділити вильоти «сіяних» у чоловіків — іспанця Вердаско (18) й канадця Поспішила (31), а в жінок — австралійки Стосур (17), американки Стівенс (18), італійки Сеппі (25) та іспанки Мугуруса (27). Лідер чоловічого посіву Новак Джокович витратив на розправу з казахстанцем Голубєвим три сети, віддавши тільки п’ять геймів.