Не якістю, а кількістю?

19.06.2014
Не якістю, а кількістю?

Марина Заневська на прийомі. (з сайта sapronov-tennis.org.)

Пройти кваліфікацію турнірів «Великого шолома» — випробування не з легких. За неповний тиждень слiд здобути три перемоги. З українських майстрів великої ракетки, що не входять до першої сотні, даний бар’єр останнім часом вдавалося подолати одиницям.

Власне, в основній сітці Уїмблдону-2014 українських чоловіків-«кваліфаєрів» уже точно не буде, адже обидва нашi тенісисти — Сергій Бубка-молодший та Ілля Марченко — не змогли подолати перше коло вiдбору. Водночас масове представництво українських тенісисток на уїмблдонській траві дає підстави сподіватися, що бодай хтось із «синьо-жовтого» октету таки подолає три кола кваліфікації.

Після стартового раунду квалiфiкацiї найстаріший тенісний турнір залишили троє наших співвітчизниць. Серед них — і друга ракетка України Надія Кіченок. Посіяна під дев’ятим номером, представниця Дніпропетровщини в напруженій боротьбі поступилася американці Ніколь Гіббс — 6:7 (8:10), 5:7. Нетривалим виявилося перебування в передмісті Лондона й досвідченої Ольги Савчук, яка не встояла перед сіяною під 12-м номером Луксікою Кумхум із Таїланду. Іще одна наша тенісистка — Анастасія Васильєва — вилетіла з розіграшу після поразки в українському дербі. Її перемогла Катерина Козлова, двічі по 6:2.Цікаво, що в наступному раунді на Катю знову чекала зустріч із співвітчизницею, Мариною Заневською. Одеситка, що отримала 24-й номер посіву, переграла на старті відбору словачку Крістіну Кучову — 6:4, 4:6, 6:3. А вчора Козлова обіграла Марину — 3:6, 6:3, 7:5.

Ще однією українкою у фіналі кваліфікації стала екс-перша ракетка країни Леся Цуренко. Спершу вона вибила чешку Єву Бірнерову — 6:3, 7:6 (7:1), 6:2 (цiкаво, що цi дiвчата торiк зустрiлися в другому колi основної сiтки Уїмблдону, й тодi кращою була Єва). А вчора Леся виграла і в японки Аюмі Моріти — 7:6, 6:1.

Юлія Бейгельзімер на старті зламала опір швейцарки Вікторії Голубич — 3:6, 6:3, 6:2, а Людмила Кіченок — Магди Лінетте з Польщі — 7:6 (8:6), 6:1. Щоправда, вже вчора, в матчi другого кола, Люда здалася молодiй австралiйцi Ешлi Бартi — 3:6.