Довга дорога до трону

17.06.2014

Голлівудським сіквелом назвали американці вирішальне протистояння Кубка Стенлі, в якому, перемігши нью-йоркських «рейнджерів», «королі» з Лос-Анджелеса вдруге за три сезони вибороли титул найсильнішої команди НХЛ.

На відміну від хокеїстів з Міста Янголів, для яких, можна сказати, участь у фіналі КС уже стала традицією, «Рейнджерс» проводили свій перший фінал за останні 20 років. Відтак не дивно, що «золота» серія завершилася з розгромним рахунком — 4:1, хоча насправді, «Кінгз» мали всі шанси виграти «в суху» фінальне протистояння. Утім зробити їм це завадив шведський голкіпер ньюйорківців Хенрік Лундквіст, якому в четвертому матчі, що проходив у «Медісон Сквер Гарден», удалося відбити 40 кидків суперника.

Будь-що намагалися хокеїсти з Міста Яблука залишитися «в грі» й у наступному матчі. Основний час поєдинку завершився внічию, а фінальну крапку в матчі було поставлено лише в другому овертаймі. На радість місцевої публіки вирішальний кидок зробив захисник «Лос-Анджелеса» Алек Мартінес. Цікаво, що ключці цього хокеїста належить і переможна шайба в сьомому матчі фінальної серії Західної конференції проти «Чикаго» — володаря Кубка Стенлі попереднього сезону.

Щоправда, лаври найкращого хокеїста «плей-оф» дісталися не Мартінесу, і не найвлучнішому хокеїсту «королів» у «матчах на виліт» — Маріану Габоріку, на рахунку якого 14 шайб. Титул MVP отримав інший форвард «Кінгз» Джастін Уїльямс, котрий у «плей-оф» зробив дев’ять влучних кидків і 16 результативних передач.

Додамо, що, попри розгромний рахунок у фінальній серії проти «Нью-Йорка», на шляху до Кубка Стенлі-2013/2014 «Лос-Анджелес» провели у «плей-оф» рекордну кількість матчів. Раніше нікому з переможців КС на цій стадії чемпіонату НХЛ не доводилося грати 26 поєдинків. Так, раніше, на шляху до виграшу турніру «Кароліна» (у 2006) та «Бостон» (2011) провели по 25 матчів.

ТАБЛО

 

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал. «Лос-Анджелес Кінгз» — «Н-Й Рейнджерс» — 3:2 ОТ, 5:4 2ОТ, 3:0, 1:2, 3:2 2ОТ. Рахунок у серії до чотирьох перемог — 4:1.