Таке буває раз на все життя

12.06.2014
Таке буває раз на все життя

«Океан Ельзи» 20 років тому. Щоб поборотистрах перед сценою, музиканти всі гроші витрачали у магазинчику з напоями. (з мережi «Фейсбук».)

Найвідоміша українська група «Океан Ельзи» завершує святкування свого 20-го дня народження у Києві на стадіоні «Олімпійський». Всеукраїнський тур «Усе буде добре» поставить крапку 21 червня на грандіозному концерті «Океан Ельзи: 20 років разом». До цього музиканти об’їздили майже всю Україну, на кожному зi стадіонів зібрали по кілька десятків тисяч фанатів і щоразу дарували тригодинний океан щастя. Кажуть, де б не грали «ОЕ», навіть найвибагливіша публіка з перших нот здається без бою. Адже мільйони українців уже другий десяток не відчувають себе самотніми і топлять свою весну в суперхітах із дев’яти альбомів групи.

Незмінний соліст «Океанів» Святослав Вакарчук розуміє, що сьогодні українцям украй не вистачає позитиву. Події на сході пригнічують. «Я не закликаю танцювати, але якщо ти закриєшся в коконі — починаєш божеволіти. Наш тур, наші концерти — це не привід для радості, а привід до об’єднання людей. Зараз це необхідно», — сказав Вакарчук перед концертом у рідному місті Львові.

Виступи такого масштабу зазвичай проходять за одним добре узгодженим планом. Та не цього разу і не в цієї групи. Зрозуміло, що найкращі хіти звучать усюди: «Поїзд чужа любов», «Вставай», «Вище неба», «Кішка», «Відчуваю», «Стріляй», «Модель», «Квітка» та інші. Також Славко при першій-ліпшій можливості розказує історії з життя гурту: «Я пам’ятаю наш перший виступ, це було 14 січня 1995 року. На сцені під львівським Оперним ми мали виступити. Я так переживав, що витратив усі гроші у магазинчику із напоями. Зараз я не переживаю, бо відчуваю підтримку».

Окрім джентльменського набору, музиканти щоразу готують сюрприз. Наприклад, у Львові композицію «Незалежність» разом із Святославом виконував афроамериканець Леонардо Ободеяке з вокального шоу «Голос країни». У Дніпропетровську Вакарчук заспівав «Коли навколо ні душі» у дуеті з Тіною Кароль. Хто разом із «Океанами» буде на сцені 14 червня в Харкові та 28 червня в Одесі, важко навіть здогадатися. А от для Києва організатори відкрили всі карти. Відомо, що участь у концерті візьмуть музиканти першого складу групи — Павло Гудімов, Юрій Хусточка та Дмитро Шуров.

 

НА ЗАМІТКУ

Із наближенням київської дати «Океан Ельзи: 20 років разом» вартість квитків підвищується. Квитки до всіх трьох фан-зон концерту в Києві за першою, найвигіднішою, ціною вже повністю розпродані.

У даний час у продажу друга партія квитків. Вартість — від 300 до 1650 гривень.