Цього Леніна не скинуть

12.06.2014
Цього Леніна не скинуть

«Фонтан майбутнього» з пісяючим Леніним.

Якщо Брюссель відомий своїм «пісяючим хлопчиком», то Краків пішов далі. Як повідомляє міська радіостанція, на центральній площі Рональда Рейгана у старій столиці Польщі постала статуя… пісяючого Леніна. Вождь світового пролетаріату пофарбований у кислотно-жовтий колір і таки ж справді «пускає струмінь», адже це — водограй.

Скульптуру під назвою «Фонтан майбутнього» мешканці та гості міста сприйняли з різними емоціями. Молодь регоче, старші люди або схвалюють (якщо свого часу постраждали від комуністичного режиму й не втратили почуття гумору), або обурюються за зневагу до лідера Великої Жовтневої революції. До речі, аж до 1989 року на нинішній площі Рейгана стояв «справжній» монумент Володимирові Іллічу Леніну, але після численних антирадянських демонстрацій влада ухвалила рішення його демонтувати.

Як стверджує автор «Фонтану майбутнього», цьому скульптурному зображенню Леніна в центрі Кракова також стояти залишилося недовго — невдовзі водограй переїде у двір театру Лазня-Нова, розташованого в районі Нова Гута.