ХРОНІКА

12.06.2014

Легка атлетика

На етапі «Діамантової ліги» в Римі український стрибун у висоту Богдан Бондаренко не зміг продовжити свою тривалу переможну серію, завершивши змагання на другому місці. Підкоривши доволі скромну, як для своїх останніх результатів, висоту — 2,34 м, харків’янин пропустив поперед себе катарця Мутаза Ессу Баршима, якому підкорилися 2 м 41 см. Аби випередити опонента, Богдан намагався побити рекорд Європи — 2,43 м, утім зробити це йому не вдалося. Додамо, що інша титулована українська атлетка — стрибунка потрійним Ольга Саладуха — в Римі фінішувала поза «призами», показавши в секторі лише четвертий результат (14,24 м).

Баскетбол

НБА. Фінал. «Маямі» — «Сан-Антоніо» — 92:111 (Уейд, Джеймс (по 22) — Леонард (29)). Рахунок у серії до чотирьох перемог — 1:2.

Теніс

Турнір WTA у Бірмінгемі (В. Британія, призовий фонд — 710 тисяч євро). Перший раунд. Н.Кіченок (Україна) — Фічмен (Канада) — 6:7, 7:6, 6:3, Ріске (США, 15) — Л. Кіченок (Україна) — 7:6, 6:3.

Турнір АТР у Лондоні (В. Британія, призовий фонд — 711 тисяч євро). Перший раунд. Стаховський (Україна) — Брандс (Німеччина) — 7:5, 6:2.

Сучасне п’ятиборство

У фіналі Кубка світу, який проходив у американському місті Сарасоте, українській збірній вдалося здобути одну нагороду. Лідер нашої чоловічої команди киянин Павло Тимощенко виграв «срібло». Найсильніша наша п’ятиборка Вікторія Терещук фінішувала на 31-й позиції. А в міксті Павло та Вікторія показали шостий результат.

Футбол

Попри величезне бажання кримських команд грати в російському чемпіонаті, ФІФА заборонило РФС включати до своєї сім’ї «Таврію», «Севастополь» та ще кілька клубів з півострова, пославшись на те, що дані колективи не отримали згоди на переїзд від ФФУ. Відтак днями керівництво «моряків» заявило, що не проти розпочати наступний сезон в українській прем’єр-лізі. Водночас «Титан» із Армянська, який виступав у першій вітчизняній лізі, не отримавши перепустки до Росії, розпочав процедуру розформування.

Плавання

На представницькому турнірі «Маре Нострум» у Монако українська плавчиня Дарина Зевіна виграла «золото» на дистанції 200 м на спині та стала третьою на вдвічі коротшій дистанції. За словами головного тренера збірної Андрія Сердінова, ці змагання найсильніша українська плавчиха розглядає як етап підготовки до головних змагань року — чемпіонату Європи.