Дербі літаючих пирогів

05.06.2014

Традиційний чемпіонат із метання кремових тортів, який щороку проходить в англійському графстві Кент, виграла команда під назвою «Бабусі» (The Grannies). За повідомленням сайту Metro.co.uk, цього разу в турнірі взяли участь 14 команд із різних частин Британії, а також з інших країн. Щоб виправдати свою назву, четверо «бабусь» прибули на конкурс на спеціальних мопедах для людей літнього віку, а також вбралися у квітчасті сукні в «пенсіонерському» стилі, начепили на себе сиві перуки й окуляри.

Кумедний зовнішній вигляд бійців є однією з умов турніру, що проходить із 1967 року (з невеликою перервою в 2000-х). Утім уже невдовзі після початку змагань глядачі мають підстави реготати над кожним з учасників. Ще б пак, адже мета «спортсменів» — якомога більше разів поцілити в суперника спеціальним пирогом із кремовою начинкою. Чим точніший «постріл», тим більше команді дається очок. Так, влучання «снарядом» у голову оцінюється в шість балів, а найменшу «вартість» має рука — один бал. За три поспіль промахи команду штрафують зняттям очок.

У 2014 році в ході турніру було використано близько двох тисяч пирогів із кремом, виготовлених так, аби при влучанні біла начинка максимально розбризкувалася.