Надія монегасків

03.06.2014
Надія монегасків

Князь Альбер ІІ із княгинею Шарлен.

У князівстві Монако — маленьке (поки що) свято: князь Альбер і княгиня Шарлен повідомили, що чекають первістка. Появи спадкоємця або спадкоємиці престолу з нетерпінням чекають усі мешканці карликової держави. Згідно з офіційною заявою князівського палацу, маля має з’явитися на світ наприкінці року.

Чемпіонка Південно-Африканської Республіки з плавання Шарлен Уїттсток та чинний правитель Монако, а тоді — ще принц Альбер познайомилися 2000 року на чемпіонаті з плавання, що відбувався в князівстві. Білява південноафриканська красуня здобула тоді «золото» на дистанції 200 метрів, а майбутній князь підніс їй букет квітів і засипав компліментами. Проте зустрічатися пара почала аж через п’ять років. А 1 липня 2011-го зіграли бучне весілля за участі представників майже всіх монарших родів світу.

Для 36-річної княгині це буде перший материнський досвід, а от у старшого за неї рівно на 20 років Альбера ІІ вже є двоє дітей: 22-річна Жасмін Грейс та 10-річний Александр. Втім обоє вони, як позашлюбні, не можуть претендувати на престол. Наразі першою в черзі на трон Монако є старша сестра князя Альбера, Кароліна.