ХРОНІКА

29.05.2014

Велоспорт

Багатоденка «Джиро д’Італія». 16-й етап. 1. Кінтана («Мовістар») — 4.42,35. 2. Хешедал («Гармін») — +0,08. 3. Роллан («Єуропкар») — +1,13.

Загальний залік: 1. Кінтана — 68.11,44. 2. Уран («Омега») — +1,41. 3. Еванс («Бі-Ем-Сі») — +3,21.

Вигравши один із найскладніших гірських етапів цьогорічного «Джиро», який носить назву «королівський», колумбієць Наїро Кінтана вийшов у лідери генеральної класифікації, обійшовши свого співвітчизника Рігоберто Урана.

Баскетбол

НБА. «Плей-оф». Фінал західної конференції. «Оклахома-Сіті» — «Сан-Антоніо» — 105:92 (Уестбрук (40), Дюрант (31) — Паркер, Діао (по 14). Рахунок у серії до чотирьох перемог — 2:2.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал східної конференції. «Монреаль» — «Н-Й. Рейнджерс» — 7:4. Рахунок у серії до чотирьох перемог — 2:3.

Біатлон

Один із найдосвідченіших біатлоністів збірної України, учасник кількох зимових Олімпіад Олександр Біланенко заявив про завершення професіональної кар’єри. Тепер 36-річний сумчанин планує зосередитися на тренерській роботі, допомагаючи в підготовці другій чоловічій команді української збірної. Додамо, що нещодавно Володимир Бринзак був переобраний на посаду президента ФБУ.

Футбол

Після засідання контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, на якому розглядалося питання щодо невиїзду «Говерли» на останній матч ЧУ до Севастополя, турнірна таблиця прем’єр-ліги набула завершеного вигляду. «Говерлі» зарахували технічну поразку, що, в підсумку, дозволило «Севастополю» піднятися на дев’яту сходинку. Раніше ж КДК позбавив «Волинь» трьох очок через невиконання нею фінансових зобов’язань перед одним із футболістів клубу. Тож за підсумками сезону лучани втратити одну позицію, опустившись на 13-ту сходинку й помінявшись при цьому місцем iз «Говерлою».

Тріатлон

На етапі Кубка Європи, який уперше в історії приймало українське місто — Дніпропетровськ, перемогла житомирянка Юлія Елістратова. «Бронза» дісталася також нашій співвітчизниці — Олександрі Степаненко.

Фехтування

Іменита шаблістка Ольга Харлан здобула «золото» на етапі Кубка світу, який проходив у Пекіні. У півфіналі миколаївка здолала олімпійську чемпіонку Лондона-2012, кореянку Кім Чжи Єн, а у вирішальному бою перемогла господарку змагань Шен Чен. Китайський успіх став для Харлан третім у нинішньому розіграші Кубка світу, в якому, до слова, наша співвітчизниця упевнено тримає лідерство.

А провідний наш шпажист Богдан Нікішин тріумфував на етапі КС в Буенос-Айресі, де у фіналі він переміг француза Готьє Грумьє.