Добрий початок — половина справи

27.05.2014
Добрий початок — половина справи

Марина Заневська. (з тенісного порталу Сапронова.)

До основи цьогорічного «Ролан Гарроса» українські тенісисти пробилися чималою групою. Четверо наших повпредів — Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Еліна Світоліна та Надія Кіченок — одразу отримали місця в основній сітці, ще двоє — Юлія Бейгельзімер та Марина Заневська — проклали собі сюди дорогу через кваліфікацію. Утім для двох останніх відкритий чемпіонат Франції завершився дуже швидко. У матчі першого кола практично без боротьби Заневська поступилася швейцарці Тімеї Бачинські — 6:1, 6:2, заявивши згодом у коментарі українському тенісному порталу, що «просто шокована своєю грою».

Бейгельзімер залишає турнір iз високо піднятою головою. У протистоянні з 14-м номером посіву — іспанкою Карлою Суарес-Наварро — вона билася як лев — 5:7, 5:7.

Хай там як, але свої виступи на ґрунтових кортах Парижа український десант розпочав на позитиві. Попри те, що для першої ракетки України Олександра Долгополова, якому, згідно з жеребом, випало першим з українців зіграти в «основі» одиночки «РГ», останні три роки цей турнір приносив лише розчарування, нинішній ґрунтовий «Гранд шлем» киянин розпочав iз перемоги над іспанцем Альбертом Рамосом — 7:6 (7:4), 6:4, 6:1. «Від самого початку матч був під моїм контролем», — відзначив найсильніший український тенісист, який у Парижі посіяний під 20-м номером.

Із перемоги розпочав свої виступи на «Ролан Гарросі» й титулований швейцарець Роджер Федерер (4-й номер посіву), який легко «розібрався» з чехом Лукашем Лацко — 6:2, 6:4, 6:2. За словами одного з найуспішніших тенісистів світу, головним фаворитом чоловічого турніру є Рафаель Надаль, який чотири останні роки неодмінно тріумфує на «РГ». Щоправда, на думку самого «ґрунтового короля», захистити титул i здобути дев’ятий у кар’єрі французький «шлем» йому може завадити травма коліна.

Водночас у жіночому турнірі повторення минулорічного тріумфу чекають від пешої ракетки світу Серени Уїльямс, яка у стартовому матчі «винесла з корту» француженку Алізе Лім — 6:2, 6:1.