Два погляди на одну АТО

15.05.2014

Плідної роботи у парламенті вчора не вийшло, й Рада «працювала ганебно», як зазначив пізніше нардеп Олесь Доній. «Є інсайдерська інформація, що за ті законопроекти, які ставляться у вівторок і четвер, завжди голосують, а якщо за законопроект не треба голосувати, то його ставлять на середу або п’ятницю», — каже Доній. Вчора була середа, й жодного вартісного законопроекту ВР не ухвалила. Натомість, як завжди, пересварилася.

Спочатку слово взяв «свободівець» Юрій Сиротюк, який вимагав покласти край будь-яким реверансам щодо сепаратистів сходу. «Буде не сім жертв щодня, а тисячі нових жертв», — сказав Сиротюк, маючи на увазі загибель українських військовиків. «Тому слід негайно припинити будь-які перемовини з терористами», — зазначив він.

Слідом за Сиротюком iз трибуни виступив позафракційний Олег Ляшко, котрий спитав, звертаючись до комуністів та «регіоналів», де їхні «крокодилячі сльози» й чому їх не проливають зараз, коли «знову вбито наших десантників»? Відтак Ляшко назвав комуністів «паразитами» й запропонував відправити їхнього лідера Петра Симоненка на фронт, де обміняти його на «сорок наших заручників». А очільник фракції ПР Олександр Єфремов, на думку Ляшка, цілком може скласти компанію Симоненку.

А тим часом однопартійці Єфремова оприлюднили заяву, якою вони просять негайно припинити антитерористичну операцію на сході, оскільки вона несе «кровопролиття» та «масове вбивство людей». Ще один штрих до вчорашньої Ради: у залі засідань було помічено екс-спікера Володимира Рибака, який нині нечасто світиться «під куполом». Спостерігаючи за перепалкою в залі, колишній голова ВР посміхався…