Честь професії

15.05.2014

Про те, щоб знайти десь мішок із грошима, мабуть, хоч раз у житті мріяв кожен. Але коли таксистові Чжао Лею з китайського міста Харбін пощастило здійснити цю мрію, від подарунку долі він відмовився. Просто тому, що чесний. Пакет із грошима забув на задньому сидінні його автомобіля хтось із клієнтів, тож, із точки зору сумлінного таксиста, забрати його — означало б заплямувати честь професії.

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», власниками грошей виявилася молода пара. Хлопець із дівчиною їхали в автосалон, тож прихопили з собою 170 тисяч юанів (27 тисяч доларів), аби одразу розрахуватися за авто. І примудрилися не лише забути паперовий пакет із купюрами в таксі, а й згадати про них лише через кілька годин. Мабуть, задивилися на новенькі автомобілі.

Чжао Лей гроші виявив також не одразу. А коли знайшов, одразу ж передав пакет до своєї таксомоторної компанії, аби там знайшли роззяву-пасажира. Оператори швидко з’ясували, кому саме з його клієнтів належить пакунок, і неуважна пара одразу по нього примчала. На радощах люди намагалися вручити чесному водію винагороду — 10 тисяч юанів (1600 доларів). Але таксист відмовився, заявивши, що «просто виконував свою роботу». І це при тому, що для Китаю знайдена ним сума — дуже великі гроші. Навіть працюючи по шість днів на тиждень, за місяць таксист може заробити максимум 5 тисяч юанів.