ХРОНІКА

07.05.2014

Шахи

Одна з найсильніших шахісток планети, четвертий номер жіночого рейтингу ФІДЕ льв’янка Ганна Музичук, що останнім часом виступала за Словенію, знову представлятиме Україну. Про це днями повідомила Міжнародна федерація шахів. На відміну від ігрових видів спорту, де існує «карантин», захищати українські кольори Музичук зможе з 6 травня. Нагадаємо, що за «синьо-жовту» збірну виступає молодша сестра Ганни — Марія. Слід додати, що нещодавно інша титулована українська шахістка, яка мешкає в Донецьку Катерина Лагно, вирішила прийняти російське громадянство.

Теніс

Турнір WTA в Мадриді (Іспанія, призовий фонд — 4,6 млн. євро). Перший раунд. Янкович (Сербія, 6) — Світоліна (Україна) — 6:4, 6:3

Футбол

Дирекція прем’єр-ліги розглянула і задовольнила клопотання ФК «Севастополь», який просив про зміну місця проведення домашнього матчу з програми 22-го туру чемпіонату країни проти «Металіста». Відтак зустріч севастопольського та харківського клубу відбудеться не в Севастополі, а в Запоріжжі.

* * *

Англійська прем’єр-ліга. Заключний матч 37-го туру. «Крістал Пелас» — «Ліверпуль» — 3:3 (Ділейні, 79; Гейл, 81, 88 — Аллен, 18; Старрідж, 53; Суарес, 55).

Лідери: «Ліверпуль» — 81, «Манчестер Сіті» — 80 (36 матчів), «Челсі» — 79.

Іспанська прімера. Заключний матч 36-го туру. «Реал сосьєдад» — «Гранада» — 1:1.

Італійська серія А. 36-й тур. «Лаціо» — «Верона» — 3:3, «Ювентус» — «Аталанта» — 1:0.

Лідери: «Ювентус» — 96, «Рома» — 85, «Наполі» — 69 (35)..

Фехтування

На етапі Кубка світу, що проходив у Чикаго, українська збірна шаблісток здобула «бронзу». У бою за місце на п’єдесталі наша команда у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Аліни Комащук та Олени Вороніної перемогла італійок з рахунком — 45:42.