Мама мала рацію

25.04.2014
Мама мала рацію

Люпіта Ніонго.

Для темношкірої актриси Люпіти Ніонго 2014-й став роком тріумфу. Досі нікому не відома, окрім хіба що обмеженого кола фахівців, 31-річна зірка фільму «12 років рабства» стрімко злетіла на голлівудський олімп. Дебют на великому екрані — й одразу «Оскар», про який деякі заслужені ветерани «фабрики мрій» марно мріють роками, — це вам не жарти.

Роль вродливої рабині принесла Люпіті справжню славу та безліч рекламних контрактів. Тепер її обличчя можна побачити на численних рекламних плакатах, у відеороликах, майже в усіх провідних глянцевих журналах. Тож, мабуть, цілком природно, що саме «оскароносиця» Ніонго цього року очолила найпрестижніший рейтинг «Найкрасивіших жінок світу» — за версією журналу «Піпл».

«Це неймовірний, просто величезний комплімент для мене!» — зізналася Люпіта, дізнавшись про свою перемогу. Сама актриса, яка народилася в Мексиці, але зростала в Кенії, звідки родом її батьки, з дитинства вважала красунями інших жінок — білошкірих зірок екрана, з довгим, прямим волоссям. У юні роки дівчина ненавиділа негритянський смушок, який вкривав її власну голову, свою темну шкіру, жовтуваті білки очей (такими вони є через синдром Жильбера, що часто трапляється в африканців). Тепер, коли її засипають компліментами на кожному кроці, Ніонго остаточно переконалася, що мама, яка з дитинства переконувала дочку в її вродливості, таки мала рацію.

Окрім Люпіти, до першої десятки рейтингу найкрасивіших жінок-2014 увійшли зірка фільму «Місія нездійсненна-3» Кері Расселл, Дженна Дуан-Татум, актриса Мінді Калінг (серіал «Офіс»), співачка Пінк, білява наречена Джонні Деппа Амбер Херд, Габріель Юніон, Моллі Сімс, Керрі Вашингтон та екс-дівчина Джорджа Клуні Стейсі Кіблер, яка нещодавно вийшла заміж і тепер чекає дитину.