НОВИНИ ПЛЮС

24.04.2014

Візитка Яроша тепер є і в ОБСЄ

Керівництво «Правого сектору» під час зустрічі у Львові з групою моніторингової місії ОБСЄ заявило, що вся діяльність «ПС» спрямована на підтримку обороноздатності країни. Йдеться, зокрема, про реєстрацію добровольців і навчання основам фізичної підготовки без зброї. «Свої дії він («Правий сектор») погоджує з Радою національної безпеки і оборони України та українськими Збройними силами», — зазначено в останньому звіті спеціальної моніторингової місії, розміщеному на сайті ОБСЄ. Окрім того, керівництво львівського «ПС» запевнило представників ОБСЄ, що бойове крило організації розформовано, тож тепер «Правий сектор» перетворився у політичну партію. Відтак організація не вважає себе представником «озброєних формувань», про які йдеться в женевських угодах.

Чубаров лишається українським громадянином

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запевнив, що залишиться в Криму зі своїми співвітчизниками, але від українського громадянства відмовлятися не збирається. Про це він заявив на прес-конференції у Сімферополі, повідомляє видання «Крим. Реалії». «Жити зі своїм народом на рідній землі не передбачає з мого боку дій щодо відмови від громадянства України й отримання російського паспорта», — уточнив Чубаров пізніше на своїй сторінці у Фейсбуці.

Почалася реєстрація кандидатів у мери Києва

У Києві з 23 по 30 квітня включно проходитиме прийом міською територіальною виборчою комісією документів для реєстрації кандидатами на посаду міського голови столиці. З 21 квітня розпочато процес висування місцевими організаціями партій кандидатів на посаду мера і в депутати в багатомандатному виборчому окрузі. Кінцева дата висунення — 26 квітня. Що стосується кандидатів-мажоритарників, то терміни висування визначені в межах 25—28 квітня, а подання документів до міської виборчої комісії для реєстрації кандидатами триватиме з 26 по 30 квітня. Вибори ж міського голови столиці, як і вибори Президента України, відбудуться 25 травня поточного року.