Подаруйте Даринці Баха

23.04.2014
Подаруйте Даринці Баха

Однорічна Даринка Нижник чекає на підтримку добрих людей.

Даринка у родині Оксани та Олега Нижникiв із села Старі Бабани Уманського району — третя дитина. Народилася вона з вадами носа та вух — синдромом Тричера-Коллінза. За статистикою, таке трапляється в одного малюка на 50 тисяч новонароджених. На сьогодні Даринка Нижник — єдина на Черкащині, хто має такий діагноз.

Два місяці тому вона тільки навчилася сидіти, а зовсім недавно зробила перші кроки. Бо весь цей час бореться за повноцінне життя. І без підтримки та допомоги добрих людей цій маленькій мужній дитині зробити це неймовірно важко.

Мама дівчинки Оксана Нижник каже, що Даринка народилася восьмимісячною. І те, що дитина матиме вади розвитку, вони навіть припустити не могли, адже в родині нічого подібного не було, старші діти ростуть здоровими та й ультразвукове дослідження ніяких вад не показало. Про те, що з донькою не все гаразд, Оксані боялися сказати навіть лікарі. Вона пригадує, як вони перепитували її, чи, бува, не зловживала під час вагітності сигаретами та спиртним. Такі запитання Оксану дивували, адже вона веде здоровий спосіб життя. Коли ж дізналася правду, то була шокована. Вона каже, що в доньки канали в носі перекривала кістка, яка не давала їй нормально дихати. Але потім, завдяки успішно проведеним трьом операціям, на що родина витратила більше 50 тисяч гривень, Даринка почала дихати, як усі. Тепер же дівчинці знову необхідна операція. Цього разу для того, аби вона могла чути звуки навколишнього світу.

«У Даринки заросли слухові проходи і при такому діагнозі звичайний слуховий апарат не підійде. Тут допоможе тільки система Баха, котра під час операції приєднується до вуха зовні», — пояснює черкаський обласний сурдолог Галина Зайчук. Лікар зазначає, що такі апарати дитина носитиме все життя. Але якщо цього не зробити, то Даринка не буде розмовляти. «Вартість системи Баха сягає 100 тисяч гривень. Для нас це дуже велика сума, практично не підйомна, — бідкається Оксана Нижник. — Тому ми просимо всіх, хто може нас підтримати, відгукнутися. Допоможіть нашій донечці стати такою, як усі».

Допомогти Даринці Нижник можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку № 5168757200137398 на ім’я матері дівчинки — Нижник Оксани Михайлівни, її тел.: 096-613-90-98.