НОВИНИ ПЛЮС

23.04.2014

Травневий індекс

Уряд має намір проіндексувати мінімальну заробітну плату та пенсію з урахуванням показника рівня інфляції з травня. «Мінімальна заробітна плата і пенсія будуть проіндексовані на той показник інфляції, який уже є», — зазначила міністр соціальної політики Людмила Денисова.  — Ми зобов’язані це зробити. З травня ми це зробимо».

Згідно з офіційними даними, оприлюдненими Національним банком України, інфляція в березні в порівнянні з лютим 2014 р. становила 2,2%, прискорюючи тим самим за цей період у 3,7 раза. Рівень інфляції з початку цього року, за даними НБУ, становив близько 3%. Крім цього, в березні збільшився індекс споживчих цін — до 3,4% в порівнянні з лютим — на 1,2%.

Цифри 2015-го

Кабмін вніс до ВР проект постанови про основні напрямки бюджетної політики на 2015 рік. Згідно з ним уряд прогнозує зростання реального ВВП на рівні 1,7% за річної інфляції 5,4%. Номінальний ВВП становитиме 1 742 млрд. гривень. Індекс цін виробників, як сподівається влада, буде на рівні 7,3%. Рівень безробіття населення віком 15—70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці, — 7,8%.

Для захисту держави

Сполучені Штати Америки нададуть Україні допомогу для підсилення захисту на загальну суму 20 млн. доларів. Про це вчора заявив віце-президент цієї держави Джозеф Байден. «Незважаючи на те, що ми працюємо дипломатичними шляхами, ми також надаємо підтримку силам безпеки України для того, щоб упоратися з тими викликами, які стоять перед країною, — сказав Байден. — Ми передаємо обладнання для зв’язку, технології для знищення вибухівки. Ця техніка надається на суму майже $20 млн.».