Гроші йдуть на війну

23.04.2014
Гроші йдуть на війну

Для розв’язання проблем нашої армії можливостей одного лише держбюджету недостатньо.

Кабінет Міністрів України виділив трохи більше 5 млрд. гривень із резервного фонду державного бюджету — для підвищення обороноздатності. Як стверджується у розпорядженні уряду, ці кошти підуть для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям, для проведення навчальних зборів, забезпечення харчуванням і речовим майном, предметами індивідуального захисту тощо.

Левова частка із суми — понад 3 млрд. гривень — припаде Міністерству оборони. Ще 1,8 млрд. гривень витратять на внутрішні війська, решту — адміністрації Держприкордонслужби. Звіти про використання коштів мають бути подані до 15 липня нинішнього року.

Утiм усіх проблем української армії ця сума, звичайно ж, не вирішить. За словами Прем’єра Арсенія Яценюка, українська армія терміново потребує оновлення. «Щоби стримати Росію, наше військо має перебувати у кращому стані, — сказав очільник уряду. — Щоб цього досягти, ми потребуємо підтримку від наших західних партнерів». Великі сподівання Прем’єр покладає на США. Віце-президент цієї держави Джо Байден, який учора давав спільну прес-конференцію з українським Прем’єром, погодився, що проблема є гострою. Як відомо, раніше Верховна Рада України дозволила нашим Збройним силам приймати благодійні внески.