Сухий закон? Не проблема!

23.04.2014

До того, що молоко може бути у порошку, всі давно вже звикли. Але уявити собі порошкову горілку досить складно. Хоча це ж як би було зручно! Особливо в тих випадках, коли проносити з собою алкоголь у певний заклад заборонено. Взяв склянку води, непомітно розкалатав порошечок і потягуєш оковиту під носом у суворих охоронців...

І уявіть собі — для американців така ситуація невдовзі стане цілком реальною. Позавчора міністерство фінансів США оголосило, що Бюро з податків і торгівлі алкогольною й тютюновою продукцією схвалило законопроект про дозвіл на продаж порошкового алкоголю. Тож уже восени на полицях магазинів можна буде знайти шість різновидів сухого спиртного: горілку, ром та коктейлі «Мохіто», «Маргарита», «Космополітен» і «Лимонна крапля».

Як повідомляє газета «Вашингтон пост», продукт випускатимуть під брендом Palcohol (скорочене від powdered alcohol, тобто «порошковий алкоголь»). Щоб отримати напій, вміст пакетика треба буде розвести з певною кількістю води. А от вдихати порошок через ніс виробники категорично не рекомендують — мовляв, сп’яніння в такому разі настане вмить і матиме непередбачувані наслідки.

Єдина проблема, яку ще належить розв’язати компетентним органам — обмеження продажу сухого пійла дітям та підліткам. Адже якщо «справжнє» спиртне особам до 21 року продавати заборонено, то на порошкову продукцію ця заборона поки що не поширюється.