Протоптаною стежкою

23.04.2014
Протоптаною стежкою

«Синьо-жовті» легко пройшли угорську збірну. (з сайта IIHF.)

Попри відсутність у складі національної збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні ІА її головної зірки та капітана Руслана Федотенка, який через травму коліна не потрапив до заявки, «синьо-жовті» непогано стартували на «мундіалі» в корейському місті Гойян. Після двох турів підопічні Андрія Назарова посідають другу позицію, володар якої, так само як і переможець турніру, отримає перепустку до елітного дивізіону планети.

Вирушаючи на «мундіаль», очільник української команди заявляв, що в Кореї його підопічні боротимуться за підвищення в класі. Відтак уже в перший ігровий день наші збірники були змушені складати іспит головному фаворитові змагань — збірній Австрії, котра в минулому році грала в найсильнішому чемпіонаті планети. «Останнім часом з австріяками мучаться навіть росіяни, так що нам буде непросто», — російський наставник «синьо-жовтих» зробив свій прогноз на дебютний поєдинок «мундіалю».

Зрештою, підопічні Назарова дали бій досвідченішим опонентам. І хоча поєдинок завершився мінімальною перемогою збірної Австрії, вирішальну шайбу вони закинули лише в овертаймі. Тож у вир боротьби, що триватиме до 26 квітня, «синьо-жовті» занурилися не з порожніми руками. Вистраждане українськими хокеїстами на старті «мундіалю» очко може зіграти роль «козирної карти» під час фінального підрахунку здобутих балів. А рахувати «синьо-жовтим», думається, таки буде що. Свій другий матч на турнірі наша збірна завершила впевненою перемогою над угорцями — 3:0. Відзначимо, що рахунок у цьому протистоянні відкрив російський форвард «Донбасу» Євген Бєлухін, який за кілька днів до старту ЧС отримав паспорт громадянина України.

ТАБЛО

Чемпіонат світу в дивізіоні ІА. Чоловіки. 1-й тур.

Україна — Австрія — 2:3 ОТ (Благой, 11; Матерухін, 33 — Хайнріх, 10 (більш.), 13 (більш.); Леблер, 62 (більш.)), Японія — Словенія — 2:1, Півд. Корея — Угорщина — 4:7. 2-й тур. Угорщина — Україна — 0:3 (Бєлухін, 5 (більш.); Шафаренко, 30 (більш.); Тимченко, 31 (більш.)), Австрія — Японія — 4:1, Словенія — Півд. Корея — 4:0.