Британський гумор

17.04.2014

Британська преса заходиться від сміху — новиною тижня в розділах «Курйози» стало повідомлення про те, що в селі Нортон на північному сході Об’єднаного Королівства запрошення проголосувати на виборах у Європарламент отримав… ротвейлер.

Як розповів журналістам власник собаки, 45-річний Рассел Хойл, саме він винен у тому, що Зевса зарахували до переліку місцевих виборців. Мовляв, коли нещодавно у Нортоні переписували населення, Рассел вирішив пожартувати. І повідомив, що, крім них із дружиною та сина, якому голосувати ще рано, у домі живе Зевс, «якому 63 роки». Насправді чоловік просто перерахував вік 8-річного пса на людський, але переписувальники сприйняли це всерйоз. Тож днями родині прийшли три запрошення для участі у виборах євродепутатів, що відбудуться 22 травня — для Рассела, його жінки та Зевса Хойла. Господарі пообіцяли обов’язково взяти собаку з собою на виборчу дільницю, хоча й «сумніваються, що він захоче проголосувати».

Для британців уся ця плутанина — справді курйоз і комедія. Не знають вони, що таке голосувати в умовах тисяч «мертвих душ» у списках виборців, «каруселей» та інших вигадок наших фальсифікаторів.