Жадана «дівчина»

17.04.2014
Жадана «дівчина»

Пенелопа Крус.

Іспанській кінозірці Пенелопі Крус на кар’єру скаржитися гріх. Вона знімалася у найкращих режисерів, мала змогу спробувати себе і в драмах, і в комедіях, у якісному кіно, яке межує з арт-хаузом, та в блокбастерах зі зборами в сотні мільйонів доларів. Проте дехто вважає, що в резюме 39-річної «оскароносиці» таки бракує одного важливого рядка. Річ у тім, що красуня Пе жодного разу не засвітилася у ролі... «дівчини Джеймса Бонда».

Скажете, а навіщо воно їй здалося? Сама Крус, схоже, такої самої думки. Але продюсери «бондіани» затялися на тому, що спецагенту 007 просто необхідна така дівчина, як вона. І байдуже, що в разі згоди Пенелопа стане найстаршою з усіх попередніх «дівчат Бонда» — зйомки наступної серії починаються влітку цього року, коли їй уже виповниться 40. Більше того, минулого літа, коли західна преса повідомила, що Пе вже точно складе компанію Бонду, якого знову зіграє Деніел Крейг, сама зірка цю інформацію не підтвердила. А «обізнані джерела» запевняли, що вона категорично відмовилася. Щоправда, на той час Крус була вагітна другою дитиною, тож їй було не до шпигунських бойовиків.

Проте творці «бондіани» з кіностудії «Соні пікчерз» не втратили надії, і від умовлянь перейшли до практичних дій: поширили прес-реліз, у якому оголосили, що Пенелопу «запрошено на кастинг». Очевидно, сподіваються зіграти на професійній гордості жінки — яка ж актриса не хоче виграти змагання за роль у інших колег?

До речі, вперше Крус пропонували зіграти «дівчину Бонда» 2006 року, щойно на головну роль обрали нового виконавця — Крейга. Але тоді їй завадив щільний робочий графік, а потім Пенелопа зійшлася з Хав’єром Бардемом, народила першу дитину і з головою поринула в сімейні клопоти. Зате в «бондіані» знявся сам Бардем, який перевтілився в головного лиходія у стрічці «007: Координати «Скайфол».

У наступному фільмі, прем’єру якого попередньо заплановано на листопад 2015 року, антагоніста Бонда може зіграти зірка «оскароносної» картини «12 років рабства» Чіветел Еджіофор, а режисерське крісло вже точно займе британець Сем Мендес.