ХРОНІКА

15.04.2014

Баскетбол

Суперліга. Чоловіки. Чвертьфінали. Перші матчі. «Азовмаш» — «Одеса» — 74:52, «Донецьк» — «Ферро» — 92:75, «Хімік» — «Київ» — 84:55, «Будівельник» — «Миколаїв» — 92:69.

* * *

Загострення суспільно–політичної ситуації залишає все менше шансів Україні на збереження права на проведення чоловічого Євробаскету–2015. Досі українська сторона не дала ФІБА відповіді на питання щодо своєї готовності продовжити підготовку до турніру. Попри те, що остаточне рішення стосовно господаря ЧЄ має бути ухвалене в травні, у ФІБА–Європа вже почали активно обговорювати альтернативні варіанти. Перший із них, в якому Україна збереже своє право на континентальну першість, це сумісне з іншими країнами проведення турніру.

Теніс

Турнір WTA в Катовіце, Польща (призовий фонд — 250 тис. доларів). Парний розряд. Фінал. Юлія Бейгельзімер/Ольга Савчук (Україна) — Клара Коукалова/Моніка Нікулеску (Чехія/Румунія, 1) — 6:4, 5:7, 10:7.

Хокей

КХЛ. «Плей–оф». Півфінал. «Металург» (Мг) — «Салават юлаєв» — 1:0 ОТ. Рахунок у серії — 4:1.

У фіналі зіграють: «Металург» (Мг) — «Лев».

* * *

Готуючись в Хабаровську до чемпіонату світу, національна збірна України в контрольному матчі переграла команду КХЛ — «Адмірал» з Владивостока — 4:2. По дві шайби за «синьо–жовтих» закинули Олег Тимченко та Олександр Матерухін.

 

Гандбол

У відбірковому турнірі до чемпіонату Європи–2016 чоловіча збірна України гратиме з командами Угорщини, Росії та Португалії. Про це стало відомо після жеребкування, яке відбулося минулої п’ятниці у Варшаві.

* * *

На конгресі Федерації гандболу України було обрано нового президента цієї організації — Андрія Мельника. Щоправда, не всі члени ФГУ визнали легітимність даного голосування.

Бокс

У своєму дебютному бою на профі–ринзі бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року в напівважкій вазі українець Олександр Гвоздик нокаутував у першому раунді американця Майка Монтойю.

* * *

Екс–чемпіон світу в напівважкій вазі киянин В’ячеслав Узелков у рейтинговому бою з хорватським боксером Геардом Айєтовичем зазнав поразки за очками.

Важка атлетика

На чемпіонаті Європи, що завершився в Тель–Авіві, українська збірна здобула три нагороди — усі стараннями жінок. Натомість кращим із чоловічої команди став Роман Зайцев, який у ваговій категорії до 105 кг посів шосте місце. Нагадаємо, що призерами ЧЄ стали Юлія Паратова, Юлія Калина та Надія Миронюк.