ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.04.2014

Арсеній Яценюк, Прем’єр–міністр України — про долю власників золотих батонів:

— Чим менше повноважень у чиновника, тим менше шансів у нього брати хабарі. Чим простіші правила з видачі дозволів, тим менше необхідності займатися домовленостями і хабарництвом. Ті, які купують золоті батони, мають кришити їх в «мєстах нє столь атдальонних».

(Виступ у Верховній Раді)

Микола Катеринчук, народний депутат, кандидат у мери Києва — про тактику і стратегію України у Криму:

— Досить відступати і «не провокувати». Не треба думати, що наша стриманість переконає агресора лишити нас у спокої. Пасивність тільки підживлює нахабність злочинця. Прийшов час давати адекватну відповідь.

(«Фейсбук»)

Ірина Фаріон, народний депутат, фракція «Свобода» — про те, як слід чинити з заїжджими сепаратистами:

— Я б діяла набагато жорсткіше. Я б їх просто стріляла, перепрошую. Послухайте, ворог панує на нашій землі. Про що ми говоримо? Його потрібно було гнати звідси ще з 1654 року... Заходи повинні бути набагато жорсткішими. Наші люди поклали свої життя. Тому ці істоти, які їздять сюди, заслуговують тільки одного — смерті.

(«Кореспондент»)

Борис Нємцов, російський опозиціонер: — про мегасилу офіційної пропаганди:

— Насправді росіяни ненавидять те, що ненавидять пропагандони зомбоящика, які отримали інструкції в Кремлі. Уявіть собі, що Д. Кисельов щодня говорить, що українці — наші брати, що сепаратисти — це злочинці, що незалежний суд в Америці — це благо, якого повинні прагнути ми. І всі люди з телевізора говорять те ж саме протягом півроку. Через рік ви побачите, як народ любить демократію, Україну, незалежний суд і Америку. А якщо народу промивати мозок, він і диявола Господом вважатиме. Що, власне, і відбувається.

(Соцмережі)

Радослав Сікорські, міністр закордонних справ Польщі: — про пекло, яке створює Путін:

— Більш сильна країна спочатку займає частину слабшої, а пізніше фінансує диверсійну діяльність, пояснюючи це етнічними проблемами, яких не існує... Ми добре знаємо історію. Це наче дивитися оперу, лібрето якої досконально відоме. Це абсолютно неприйнятно, тому що в Європі немає жодної країни, на території якої не жили б національні меншини... Якщо почнемо змінювати межі, пояснюючи це бажанням їх захистити, то повернемося до пекла XX століття.

(Телеканал СNN)