Да свіданья, наш ласкавий Міша...

11.04.2014
Да свіданья, наш ласкавий Міша...

Михайла Добкіна у Луганську «зваблювали» референдумом щодо приєднання до Росії, але він не піддався. (з сайта espreso.tv.)

Після кандидата в президенти Олега Царьова під роздачу сепаратистів потрапив i Михайло Добкін. Цього претендента на посаду глави держави не надто ласкаво зустріли в Луганську, куди Добкін вирушив вести переговори з особами, що захопили місцеве СБУ. Чому заколотники не визнали Добкіна за «свого» — питання окреме. Але не визнали. Тож ті самі яйця, котрі напередодні летіти в Царьова, дісталися й Добкіну. А як бонус — порожні пляшки, сміття і презервативи. Як повідомив в ефірі «Громадського ТБ» луганський правозахисник Костянтин Реуцький, ввечері 9 квітня Добкін спробував увійти всередину СБУ, де засіла так звана «Армія південного сходу України». Але кандидата в президенти зупинили ще на підходах до будівлі, а натовп на вулиці мало не розірвав його. «Я думаю, Добкін надовго запам’ятає цей вечір», — підсумував Реуцький.

Щоправда, у викладі фігуранта скандалу все відбувалося зовсім не так. «Вчора мене місцеві жителі запросили прийти до будівлі СБУ, яку захоплено людьми зі зброєю, і сказали, що до них ніхто не приходить. Юлія Тимошенко приїхала в Луганськ — до них не прийшла. Сергій Тігіпко приїхав вночі, покрутився і втік», — оповідав Добкін. «Я зайшов усередину — там суворі мужики, що пройшли Афганістан, офіцери запасу. Вони кажуть: або розмова про референдум щодо приєднання до Росії, або ніякої розмови не буде. Я сказав, що це без мене. У мене є своя позиція, і я не хочу її міняти, але при цьому поважаю позицію цих людей», — цитує Добкіна прес–служба Харківської облорганізації Партії регіонів.

Далі ж події почали набувати загрозливого характеру, визнає герой дня. «Мене почали блокувати і не випускати, а деякі канали показали, що я мало не втечею рятувався. Завжди говорити легше те, що приємно людському слуху», — пожалівся Добкін. «Але за кожне слово треба нести відповідальність. Я міг вчора сказати те, що хочуть чути люди. Але я не зробив цього, бо звик відповідати за свої слова і чітко стояти на своїй позиції», — додав він.

Але колеги Добкіна не здаються. Після проваленої місії у Луганську ПР просить делегувати кандидата в президенти... на перемовини між Україною, Росією, ЄС та США. Він, мовляв, «виграв праймеріз на з’їзді ПР», а відтак гідний того, аби представляти на переговорах інтереси «південного сходу», підкреслює прес–служба партії. Зустріч, про яку йдеться, відбудеться наступного тижня. Але чи візьмуть на неї Добкіна, — наразі невідомо.

А ТИМ ЧАСОМ...

Один із суперників Добкіна — Олег Царьов — рішуче спростував інформацію про те, що він має намір зняти свою кандидатуру на користь кандидата від ПР Михайла Добкіна. Самого Царьова (як й інших «регіоналів», які вирушили на президентські вибори як висуванці) виключили з лав Партії регіонів. У розповсюдженні неправдивої інформації він побачив злий умисел суперників: «Це брудні технології. Супротивники вже не знають, що робити. Вони блокують зустрічі, влаштовують провокації, відрізають ефіри. Вирішили, що цього мало, — і запускають такі «качки», — зазначив він.