Жінками єдиними

08.04.2014
Жінками єдиними

Юлія Паратова. (з сайта НОК.)

На чемпіонат Європи з важкої атлетики, що 4 квітня стартував у Тель–Авіві, українська збірна вирушила без низки своїх лідерів. Особливо відчутними виявилися кадрові втрати в чоловічій команді. По суті, на єврофорум поїхали її «другі номери». На батьківщині залишився й олімпійський чемпіон Лондона Олексій Торохтій, і кандидати на нагороди у надважкій категорії Артем Удачин і Ігор Шимечко, й один із найсильніших штангістів планети Артем Іванов (у категорії до 94 кг), який, щоправда, не виходив на поміст уже близько двох років. Власне, майбутнє кримчанина Іванова взагалі виглядає туманним, адже, як повідомляють російські ЗМІ, Артем разом зі своїм особистим наставником Михайлом Заргаряном вирішив змінити громадянство й у майбутньому виступатиме за російську збірну.

Недорахувалися кількох основних «бійців» і в жіночій команді. Відбувши дворічну дискваліфікацію, наша титулована важковаговичка Ольга Коробка повернулася до тренувань, утім, зрештою вирішила завершити кар’єру. Не поїхала до Тель–Авіва й її колега «по вазі» (категорія понад 75 кг) Світлана Чернявська, яка на попередньому ЧЄ виграла «золото».

На минулорічному єврофорумі на найвищу сходинку п’єдесталу також піднялася і одеситка Юлія Паратова (до 53 кг). Утім захистити чемпіонський титул їй не вдалося. Упевнено вигравши «мале» «золото» в ривку (88 кг), вихованка Юрія Кучинова в поштовху показала далеко не найкращий свій результат (106 кг). У підсумку українка набрала другу суму балів (194 кг), програвши переможниці з Туреччини Айсегюль Кобан один кілограм. Прикметно, що на попередньому ЧЄ суми в 194 кг вистачило Паратовій для чемпіонства.