Наступ «бомбардувальників»

04.04.2014
Наступ «бомбардувальників»

«Реаліст» Гарет Бейл розпочав розгром «Боруссії». (УЄФА.)

Майже всі учасники чвертьфіналів Суперліги 2013/2014 перед стартом другого етапу «плей–оф» заявляли, що в боротьбі за трофей не залишилося слабких команд. «Усі без винятку суперники рівні», — зазначив наставник «Челсі» Жозе Моуріньйо. Тож здавалося, що на цій стадії уже не повториться ситуація попереднього раунду, коли після перших поєдинків 1/8 фіналу в семи з восьми пар дуелянтів були чітко окреслені фаворит та «лузер».

Власне після двох вівторкових матчів 1/4 фіналу, які завершилися внічию 1:1, так і було. Чинний переможець ЛЧ — «Баварія» — ледве врятувався від поразки в Манчестері. А «хронічний» фаворит Суперліги «Барселона» також була змушена відіграватися в протистоянні з «Атлетико».

Утім у поєдинках наступного дня рівної боротьби не вийшло. «Реал», граючи вдома, не залишив шансів «Боруссії» з Дортмунда (3:0), а «ПСЖ», також скориставшись підтримкою своїх уболівальників, досяг комфортного рахунку в протистоянні з «Челсі» (3:1). З іншого боку, чому дивуватися, якщо в попередньому раунді мадридський суперклуб здолав свого опонента («Шальке») із загальним рахунком 9:2, а парижани переграли «Байєр» — 6:2. Що ж, обидва гранди продовжують дивувати своєю високою результативністю, не надто переймаючись при цьому статусом своїх суперників.

За «королівський» клуб уже традиційно забив Кріштіано Роналдо, що дозволило йому збільшити до 14 м’ячів свій голевий доробок у нинішньому розіграші ЛЧ.

Водночас лідер «ПСЖ» Златан Ібрагімович, який іде на другому місці в списку бомбардирів цьогорічної Суперліги, не зміг уразити ворота «Челсі». «Зі стратегічної точки зору, команда зіграла дуже дисципліновано і впоралася з найбільш складним завданням на матч. Ми зуміли зупинити Ібрагімовича», — після поразки Жозе Моуріньйо намагався знайти хоч якийсь позитив. Власне, через травму, якої Ібра зазнав по ходу матчу, він не зможе зіграти в матчі–відповіді. Це ще один плюс для «пенсіонерів», які за тиждень намагатимуться відіграти фору в два м’ячі. Хоча, за словами Моуріньйо, зробити це його підопічним буде дуже складно. «Нам дуже важко даються забиті м’ячі, особливо в таких «щільних» матчах. Не порадували й захисники, помилки яких дорого нам обійшлися», — відзначив португальський наставник.

Водночас керманич «Реала» Карло Анчелотті закидав компліментами гру своєї команди в обороні. «Наш захист сьогодні був на висоті», — сказав італієць, підопічні якого за тиждень можуть доволі впевнено почуватися в «осиному гнізді» — на жовто–чорному «Вестфалленштадіоні».

«За підтримки своїх уболівальників завжди можна перемогти 2:0, але навіть цього нам не вистачить для загального успіху», — головного тренера «Боруссії» Юргена Клоппа засмутила «холоста» гра його команди на «Сантьяго Бернабеу». Відзначимо, що в минулому розіграші ЛЧ «Реал» та «Боруссія» зустрічалися в півфіналі, де сильнішим виявився німецький клуб. Тоді у першій грі, яка відбулася в Дортмунді, виграли господарі — 4:1, а у матчі–відповіді перемогли «реалісти» — 2:0.